tantgigant

Alla inlägg den 7 april 2011

Av Susanne Jonsson - 7 april 2011 17:21

Från träningen i tisdags. Många hästar, en ganska rejält stressad tant som absolut inte var nöjd i skritten och när hon är spänd åker huvudet på sned och bogarna vinglar, var jättelätt på handen men det passade sig inte ändå. Svårt att få henne att skritta bra, backade av från handen. I traven var hon väldigt fram och tillbaka så hade jättesvårt att få någon balans på henne, det syns inte så väl som det känns men ena stunden är hon på väg att bryta av eller så går hon i balans och en halv sekund senare lägger hon sig i handen och rinner iväg. På andra hästar upplever jag det inte som ett problem men ack så svårt det är på tant!   


I galoppen är hon som synes väääääldigt pigg och laddad men glad att hon fixade övningen så bra trots allt, fattningarna blir inte så vackra men hon tar dom åtminstone utan att trava iväg. Gör lite fel när vi förbereder en fattning i att bli still i mitt säte och tippar bäckenet framåt och då blir tant konfundersam och går på snedden och stannar.


Önskar innerligt att jag kunde sitta ner i traven för jag blir stabilare men ja, jag trodde Johan var en stor utmaning att lära sig att sitta ner på men den här är såklart snäppet värre, vad annars?  Kan sitta ner precis i övergångarna och traven därefter men skulle jag fortsätta så blir hon stoppad att röra sig ordentligt genom kroppen. Tänker inte sitta och förstöra några gångarter pga mig som ryttare.


Ser att jag stundvis hamnar i framvikt i sadeln men den ligger i balans före, under och efter ridning meeeeen jag har tokigt korta muskler i både ljumskar och på framsidan som jag verkligen måste stretcha. För 2 år sedan drog jag på mig olaten att dra bak skänklarna jättelångt under sommaren då musklerna var verkligen extremt korta, har fått slita något oerhört för att hitta tillbaka en hyffsad grundsits då jag placerade mitt bäcken helt fel då. Har kommit en bit på vägen men massor kvar att jobba på. Kommer liksom inte riktigt ner i sadeln där jag ska sitta, när jag rider Karla hamnar jag rätt då hon är så lätt att sitta på och det känns bokstavligt talat som om någon håller på att riva sönder ljumskarna på mig!  Men då sitter jag rätt åtminstone men smärtsamt, haha.


Av Susanne Jonsson - 7 april 2011 14:24

Är väldigt låg och stressad för tillfället pga lite olika anledningar och har en envis huvudvärk som vägrar ge med sig, stel i nacken är jag också och varför vet jag inte. Känns bra så länge jag är still men ska jag resa mig upp dunkar det som fasiken i huvudet och det svartnar för ögonen även om jag tar mig upp långsamt, något tjall med blodtrycket?


Hur som haver hade jag tänkt tagit en helt stallfri dag när vädret visade sig vara katastrofalt dåligt för någon dressyrridning med Sandra men fick vackert åka dit och plocka in djuren ändå för det verkligen öste ner regn och bara +2 grader. Jollan hade sitt fleecefodrade regntäcke men gamlingarna bara ett ofodrat. Det var uppskattat att komma in kan jag lova och glad att de står inne, nu kräksnöar det nämligen riktigt blaskig blötsnö!


Tog en jättekortis på Jollan barbacka igår i sällskap av hunden uppför Oxtjärnsbacken och tillbaka så hon fick klättra ur sig lite slaggprodukter.


Sedan slutar jag aldrig förvånas över dessa hästar... hade ingenstans längre att sitta upp då höbalen nere vid stallet är borta så knatade upp till hästarnas hage och tog bort järnstången som går att lägga ner just för att få in höbalar in i hagen. La den ner i snön, vi gick över den och in i hagen, kravlade mig upp på hästen från en bal och skulle gå ut därifrån men det tog tvärstopp vid järnstången! Hon vågar inte gå över men står med hovarna alldeles intill den, bara det där lilla, lilla steget över så hade vi kommit över. Efter ett tag av lite försök till övertalning att lyfta ett framben över börjar hon försöka stampa på stången med framhoven i ren frustration   Lyckas träffa den och blir såklart "rädd", får fram henne igen och då försöker hon döda den igen men råkar få över hoven och när hon drar tillbaka benet får hon stången i karleden och drar den med sig en bra bit tills den lägger sig snett i snön, då går hon raka vägen över och fortsätter längst vägen som om inget har hänt... ja... jag vet inte ens vad jag ska säga   


Filmen från träning kommer under dagen, har inte haft någon lust att sitta vid datorn med denna huvudvärk. Ska lägga mig och vila ett tag nu.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards