tantgigant

Alla inlägg den 15 april 2011

Av Susanne Jonsson - 15 april 2011 21:51

Någon som har ett SVART KOPPJÄRN till salu?   

Av Susanne Jonsson - 15 april 2011 21:12

Våra underbara djur, de ger mig så mycket glädje! Syster jobbade så tog Johan på en körtur med Jollan på släp bakom själv för första gången och vad ska man säga, vi är så trygga och harmoniska med varandra så jag bara satt och njöt heeeela turen.


Johan på långa tömmar, han vet vägen, Jollan snett bakom vagnen med lågt huvud och såg så nöjd ut. Tog en sväng till Johans favoritväg. Kommer joggandes runt en kurva och hör att någon avverkar med motorsåg. När vi kommer ut på rakan igen så faller ett träd alldeles på andra sidan diket på högersidan där vi travar. KNAK BRAK och så en orangeklädd gubbe som stökade omkring. Johan bara tittar, saktar av och går förbi med en halvt sovande tant på släp. Har man säkra hästar då? Hejjade på gubben och fortsatte. Våra duktiga djur.  


Johans favoritväg som sagt... 3 ganska branta backar efter varandra med lite raka platåer mellan varje. Det säger alltid vrom, vroooom och VROOOOOM uppför dom!   Men alltid med lugn trav mellan backarna.


Blev en bra slagg åt tant och Johan blev bara lite varm i kläderna. Väldiga nöjda gamla djur. Förhoppningsvis är gubben lite gladare efter idag.   

Av Susanne Jonsson - 15 april 2011 09:26

Alla borde läsa detta, framförallt se på filmerna! För det är så många som sitter och rider på detta sätt och det är riktigt sorgligt.


http://qodrofenia.bloggplatsen.se/2011/04/14/5105502-battre-sent-an-aldrig/


För övrigt är jag fortfarande inte så mycket bättre i halsen. Hostar äckliga slembollar men funderar på att sela på Johan dem lätta vagnen och ta Jollan på släp som slagg efter gårdagens hårdare pass för henne. Johan har sett lite ledsen ut på sistone, har nog det väldigt jobbigt med pälsfällningen. Han har tappat lite hull som han alltid gör trots fri tillgång och kraftfoder men de senaste åren har han hållt sig i den vikten och sedan gått upp igen. Älskade gammelfarbror, saknar nog att få komma ut då han mest står i hagen just nu. Tar nog hans favoritrunda och så får han bestämma själv om han vill trava eller inte, då blir han nog glad   


Bara han fäller bort det värsta nu från början ska jag börja rida honom lite mer själv inför derbyt. Hittade ju som sagt några inbjudande björkstockar när jag red Jollan häromdagen! Det skulle vara väldigt uppskattat om jag känner gubben rätt   


     

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards