tantgigant

Alla inlägg under april 2013

Av Susanne Jonsson - 5 april 2013 23:44

Bilderna får tala för sig själv, djuren är så viktiga i mitt liv

Av Susanne Jonsson - 4 april 2013 17:21

Jo det här blir spännande. Mycket tacksam att jag har ett typiskt travstall - långt och tillräckligt brett för normala vagnar så lång tid jag tar på mig för att få ordning och sätta för vagnen, haha :-) tur blåyge är tålmodig numera

Hade fått ett långt och peppande inlägg av Bengt som jag läste precis innan vi skulle ge oss iväg, mången tack för det :-)

Tog det vanliga raka bettet idag eftersom han bevisligen inte skenade med oss sist. Jobbade med kontakten i bettet, han vill nämligen gå och titta bakåt och vingla mest över hela vägen.

Lite lustigt är att han vill titta lite åt höger och skjuta ut vänster bog emot kanten och dra sig dit, precis tvärtemot vad han gör i trav. Han tvekar inte att gå rakt ut i snödrivan heller för att slippa dra rakt ^^

På vägen hem var det samma visa igen och han blir så frustrerad när han inte får trava hem, så i 4 km gick han och tjafsa emot handen, sista 300m hem kunde han slappna av igen. 8 km totalt och 1 timme tog det.

Lördag blir nästa tur. Nu inväntar vi hovslagaren.

Av Susanne Jonsson - 3 april 2013 20:55

Som alla dagar, har verkligen återfått min energi och glädje här mitt ute i ingenstans.

Fick bild av syster på Blåyge när vi kom tillbaka från turen. Tyvärr mörk bild.

Imorgon är det jobb 7-13 som gäller innan vi tar en tur, hovslagaren kommer vid 19-tiden och då ska det pratas lite annorlunda skoning än vad han har haft nu. Dags att börja lära sig hur olika skoningar påverkar rörelsemönstret nämligen tycker jag m.m :-)

Av Susanne Jonsson - 2 april 2013 18:41

Hehe ivrig som man är kunde vi inte låta bli och prova vagnen. Blev en del trixande för att få selen att ligga som den skulle, syster tog lite bilder som hon får skicka sen.

Bakselen tog vi en promenad med löst innan, brydde sig inte alls. Fick hänga med ut på tur också löst, inga problem det heller. Han tog allt med ro, verkade förstå att det var skritt som gällde. Blev en tur bort över byvägen men på vägen hem har han bråttom som vanligt, körde med lite lätt tryck i omgångar och han drog trevligt :-) nästa gång provar vi att köra här bakom gården för och se om han kommer mer till ro då. Mycket nöjd både med häst och vagn, satt som en drottning där uppe :-)

Får se vad underlaget bjuder på för träning på torsdag. Tänker dessutom fodra upp honom nu när han kommer gå mer krävande jobb än tidigare. Mera korn och nu tillsätter vi svarthavre.

Blåyge fick sig dessutom en riktig käftsmäll av Lennart idag, haha tror dom var lika förvånade båda två, kanske skönt för katten att veta att han faktiskt kan avvärja ett sånt stort djur på något vis när han ska hålla till i stallet också :-)

Av Susanne Jonsson - 1 april 2013 19:40

Ca 80 mil har avverkats, fram och åter Falun. Haft ett intressant möte med Bengt Tronshagen, lärt mig mycket nytt och har mycket att lära framöver!

Imorgon ska jag börja vänja Blåyge med bakselen var det tänkt, eventuellt kommer syster över och hjälper mig så provkör vi en sväng utan den, accepterar han den tidigare på dagen kan den få hänga på bara för att vänja han mer.

Har väl ca 13 mil kvar hem, blir nog nästan raka vägen ner i sängen efter att hästarna har fått komma in. Upp imorgon för att släppa ut gamlingarna nere i Frånö.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards