tantgigant

Alla inlägg under april 2013

Av Susanne Jonsson - 14 april 2013 09:29

Mycket korta pass på jobbet i helgen, energin kommer åter! Kollade på klubbhoppning på rridskolan igår, blev otroligt sugen när man väl satt på plats. Lite synd att Jollan inte har varit igång tillräckligt för att delta (och jag också för den delen) för stilhoppningen gick bara i 60 cm för alla kategorier. Nästa gång kanske :-)

Just jobbat lite, dags att åka till gamlingarna och skritta en sväng innan det är Blåyges tur och sen i eftermiddag ska vi hämta hö hem till oss. Fullt upp! :-)

Av Susanne Jonsson - 12 april 2013 12:08

Efter lite paus från tryckvagnen för att göra nånting han kan med rockarden 2 pass så selade vi på andra selen igen.

Han blev märkbart nervös men så fort vi kom iväg slappnade han av. Äntligen kunde vi använda oss av vägen bakom gården, visserligen hade dom lagt fram en hel del timmer som lille herrn tänkte prova och se om han verkligen behövde gå förbi eller inte, fick faktiskt säga åt honom på skarpen innan han suckade och gick förbi utan att ens titta på högarna, jo jätterädd va ^^

Pausen har gjort honom gott, mycket mer harmonisk och reglerbar trots att han vill pinna på mellan varven, men idag skrittade han både mycket bra uppåt som helt ok nedåt :-) kom till bra arbete uppför då han både tog ner farten, tog ut baksteget och sänkte både hals och huvud. Mycket nöjd, tror han också blev nöjd för nu slapp han komma tillbaka till stallet sjöblöt i svett och upprörd, fick gå ut med hansbofilten i solen, så härligt ute :-)

Av Susanne Jonsson - 11 april 2013 22:32

Appen jäklas... hade skrivit ett längre inlägg och så hänger sig allt och stängs ner, jippie.

Försökte ta någon exteriörbild men herrn skyndar sig fram till grinden så fort man visar sig, husse har matat han med för mycket morötter :-)

Fick en hyffsad bild åtminstone, fick passa på medan han kollade in thermobaren jag ställde in.

Av Susanne Jonsson - 10 april 2013 17:35

Vägen tinade på bra idag så klädde på herrn lite extra på benen, gamasher, knäkappor och ett par lättare boots fram och så iväg med rockarden. 


Motionstur emot Filitjärn så han bara skulle få rulla på det han ville. Valde rätt dag att gå på det upplägget för jisses så pigg han var! Alldeles rakt och låg på, inte mycket men han bara skulle springa. Gick att hålla honom i ett bra tempo ändå tills vi vände hemåt, uj uj så kul han hade!


Kunde släppa på honom uppför en backe med bra underlag och den tog han bra, långa rakan på vägen likaså men nog märks det att han är lite ringrostig när det gäller att länga ut stegen ordentligt i högre fart men helt godkänt för att vara nyskodd och brodd på lite halvmjuk grusväg, rakt och fint dessutom och med jämnt stöd i tömmarna!   


En kompis till sambon ringde idag, jobbar som lastbilschaufför, och han visste vilka som körde timmer här hemmavid så han var jättesnäll och hörde med dom hur mycket mer dom kör. Som det är just nu kommer dom köra nattetid veckan ut pga att vägen börjar bli för mjuk. Så nästa tur kan vi ta tryckvagnen igen och knata på här bakom i lugn och ro, äntligen!   

Av Susanne Jonsson - 10 april 2013 13:31

Tänk vad lätt det var att tillfriskna bara man har chansen att ta det lugnt! Länge sedan man faktiskt bara kunde ligga och kurera sig nästan en hel dag.

Lennart håller på att lära sig att vara ute lite varje dag, än så länge är det för kallt för att vara ute så mycket men han blir mer och mer modig. Och trött blir man av äventyr <3

Blev utringd på jobb imorse och nu har vägen blivit mjuk och fin så vi tar nog en motionstur idag i det härliga vädret :-)

Av Susanne Jonsson - 9 april 2013 13:13

Syster tog två bilder på gamlingarna nån dag här i helgen, här är det 2 st som inte har några planer på att bli gammal och grå än!


Johan (med strimbläsen) är 22 år, Pyret (röda täcket) är 21 och Jollan är rena rama ungdomen med sina 17 år =)


        


 

Av Susanne Jonsson - 8 april 2013 15:51

... eller ja, snö. Kommer solen! Mer eller mindre knäckt, dunderförkyld! Knaprar en massa alvedon så man håller den där lilla febern borta. Fick hoppa över jobbet imorse, totalt överkörd.

Laddar om för kvällsjobb istället. Selade på Blåyge med vanliga rockarden utrustad med underställ, skoteroverall, halsduk och vintermössan på! Hade lite diskussioner med lilleman i hagen då han tyckte det var jättekul att springa undan, runt runt i hagen med michelinkvinnan sakta gåendes efter. När han väl började dra ner på tempot övergick jag till att driva honom runt istället tills han accepterade mig och kom när jag bjöd in honom, den gubben gick inte vet du lilla vännen...

Nöjd häst som fick dra sin vagn, skrittade jättefint faktiskt så att han har gått med tryckvagnen är inte bortkastat även om han uppför sig som han gör i den. Nyskodd som han är förväntade jag mig lite otakt fram men han klarade upp det utan problem, han som mest hoppat kråka tidigare, kul!

Alldeles rakt och fint går han fortfarande. Fick gå 3 brantare backar och en flack, mycket nöjd. Drog sig en aningens till höger ibland men så mycket bättre än för en månad sen. Pigg och glad, kanske tar en körtur till innan vi tar tryckvagnen igen. Nästa sväng blir på onsdag.

Dags att duscha och äta, over and out!

Fler som njöt av vädret. Matte var dock inte lika förtjust över liggunderlaget men Viva snarkade högt så hon fick vara, knäppis :-)

Av Susanne Jonsson - 7 april 2013 06:32

Tog syster med mig så tog vi en förmiddagstur runt kvart över 8 med gamlingarna, bra avkoppling :-) tant blev så nöjd att hon stannade kvar utanför stallet och stod och blundade och såg allmänt trött ut, skönt med en bensträckare i skritt :-)

Hem och städa kåken innan jag släpade med mig sambon ut och selade på Blåyge, han fick sitta bak och hålla i hundarna, bra att motionera alla på samma gång.

Blåyge gör mig lite frustrerad när han ska uppföra sig som han gör, bara fjantade och hade sig idag, provade ett entömsbett för att hjälpa honom att räta ut halsen som han vill lägga åt höger, dom kör fortfarande timmer här hemma så måste gå åt samma håll, tråkigt kan jag lova. Herrn har varvat mellan att knappt gå framåt (rakt, på rätt sida vägen trots sura miner) och kört upp huvudet och lyckas knöla ihop sig så att han tappar all kontakt med draglinorna och pluddrar på i tölt när han inte får göra som han vill. Fick trava lite idag och det trivs han jättebra med i stället, ville bara bli lite pigg på hemvägen men han lugnar sig betydligt. Sista hundra metrarna hem går han exemplariskt som vanligt och går att reglera på alla sätt och vis utan tjafs, mummel mummel blåögda tjurskalle :-)

På måndag kör vi lite backar med rockard så han får vila huvudet med något han kan in och utantill.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards