tantgigant

Alla inlägg under april 2013

Av Susanne Jonsson - 21 april 2013 19:24

Har fått lufta kameran lite idag på travbanan, härligt! Syster hängde med hem så tog vi Blåyge också. Han var lika pepp som sist vi försökte haha.   


Vänstra bilden är från idag, den andra från 3 november 2012

 


 


Av Susanne Jonsson - 20 april 2013 21:06

Ändrade i schemat. Blåyge har fullkomligen exploderat runt i hagen mest hela dagen så det fick bli lite rockard istället, ridningen sist blev för lite helt enkelt ^^

Världen har blivit mer spännande än sist, ån strömmar för fullt under bron men det tittade han bara lite på. Nya grejer har kommit fram ur snön och stora vattensamlingar bredvid vägen nu när vattnet inte kan rinna undan så snabbt. Han bjöd på 2 galopper under uppvärmningen när han skuttade undan för något "läskigt". Tycker han är lite lustig där han joggar på under bortvägen för mellanåt ser han bara allmänt skruttig och medioker ut, dock rak och fin. Sen när man vänder hemåt blir han som en tiger! Haha kan lova att tömmarna blev minst en dm längre idag!

Stegen blir dubbelt så lång och suger tag i bettet, oj vad han ville springa! Fort skulle det verkligen gå men han fick hålla sig till ett lugnare tempo idag. Han ser verkligen fin ut nu, kändes smidigare än sist i den fart han lyckades ta sig upp i (ganska fort även om jag försökte övertala honom om annat).

Hade ingen skritt utan han taktade innan backjobbet, 2 branta backar och 1 flack. Riktigt bra gjorde han det dessutom, bästa gången hittills!

Nu kan jag sätta honom för tryckvagnen på måndag efter jobbet utan att ha en tossig buse :-P

Av Susanne Jonsson - 19 april 2013 19:44

Ledig idag, välbehövligt efter dubbla pass igår.

Varit ute på gården och pysslat på. Skrapat undan dynga nere i slänten i hagen så isen kan tina bort nån gång. Hämtat skopan till traktorn så vi kan skrapa resten av hagen där det är så mycket dynga.

Även de andra markerna ska få sig en överhalning innan det blir för mjukt i backen. De andra hagarna förutom den bakom stallet ska plöjas upp var tanken.

Höhämtning imorgon till gamlingarna. Ska bli så underbart att ha dom ut på bete kan jag lova! Gratis foder till början av oktober, tacksam att vi har så bra bete åt dom! :-)

Beställde papper från skatteverket tidigare i veckan då jag aldrig fick någon deklaration och ja, det var ett positivt besked när man får tillbaka ganska exakt 20' :-D raka vägen till sparkontot!

Hade även tänkt hinna att träna både Blåyge och Jollan imorgon, hum hoppas det går ihop, eventuellt får man ju jobb också på kvällen om jag har tur.

Jaja har njutit tillräckligt idag, shoppat lite på stan och så blev det dessutom en pizza med min älskade sambo. Härligt att få stanna upp och andas lite extra ibland.

Av Susanne Jonsson - 18 april 2013 13:47

Jobbat 7-12, regnet öser ner!!!

Upplägget var inte det mest optimala. Blåyge var duktigt på tårna när jag tog in honom. Provade ett tyskt hack idag.

Han var tittig och fnyste åt allt. Mitt i backen stod en bil och en stor skogsmaskin igång med en gubbe klättrande uppepå, trångt å jävligt. Hundarna stack före men blåyge tog tillfället i akt och spelade rejält med apa, kastade sig och skulle springa hemåt. För att få en trygg och säker häst måste den få stå öga mot öga med monstrena.

Gubben var snäll och stängde av åtminstone när jag fått honom att stå still. Sen slank han förbi så duktigt. Hundarna som försvann långt innan lyckades ganska kort därpå göra honom ännu mer på tårna då de hade smitit upp i skogen och kom nedför en brant slänt snett bakom honom.

Hacket fick honom åtminstone att hålla honom på backen hela turen, jisses vilken laddad skräpunge det var idag :-P det blir bra med vår snart så vi kan börja klättra uppsuttet rakt ut i skogen istället för att försöka skritta såhär på plan väg.

Ingen vidare slags träning egentligen när han mest laddade för bus och dumheter men alla djur fick åtminstone röra på sig i ruskvädret ^^

45 minuter och 5 km avverkade vi.

Av Susanne Jonsson - 17 april 2013 21:06

En bild säger mer än tusen ord, mysungarna <3

Av Susanne Jonsson - 16 april 2013 14:27

Jajjemen, finaste killen gjorde ett superjobb framför tryckvagnen och är inte annat än nöjd!


Idag har vi sommarvärme så han fick faktiskt gå ut utan täcke igen, med en filt hade han nog svettats ännu mer med sin vinterpäls, herrejäklar alltså vilken värme!   Stalldörren står öppen under natten och det bara forsar vatten, underbart!


Ladda för ett jobbpass 16.00 - 21.30 Sambon hängde också med ute i finvädret så han passade på att filma lite. Han drar så mycket rakare och stabilare nu, även om jag får sitta och parera lite men han tar sig så fort. Drog inte en suck heller när vi kom tillbaka trots att han fick knata på duktigt.



 

Mina två fina   

 




Av Susanne Jonsson - 15 april 2013 15:41

Ska det vara plusgrader och regn kan väl allt bara försvinna på en gång, tacksam man hade varit!

Tidigare förra veckan stod mercan med släp och pellets fast i backen upp till gården. Igår var det min tur med transport och hö, smält bort under kommande natt tack! Lär ta några veckor till med all den snö vi har kvar. Idag är det sommardäck som gäller enligt lag, yeah right ^^

Just i skrivande stund har sambo och svärfar lyckats grävt fram den lilla traktorn vi ska få låna då den inte används längre här u väja, liten och söt! Bara en lastare som saknas nu så man kan skotta och lyfta balar t.ex :-)

Av Susanne Jonsson - 14 april 2013 20:21

Den där Blåyge börjar röra på sig, ordentligt! 


Syster var på besök inför höhämtningen så vi tog en motionstur med herrn på härliga mjuka vägar med rockarden. Pigg redan från början, härlig framåtbjudning, rak och fin. Började ligga på redan långt innan vi skulle vända, körde en väg vi bara kört en gång tidigare och då vände vi tidigare än sist. Härligt att få njuta av en sån glad häst som verkligen tar tag i selen och bjuder själv, hade fullt upp att övertala honom att inte springa för fort.


Klippande öron, glad blick och hela tiden där på bettet, frågande... får jag? Lättade av lite töm och han svarar direkt med att länga stegen i samma grundtakt och som han gör det, märks såklart att han inte har jobbat i den "farten" på 8 månader. 1 mil avverkade vi totalt och en liten extra ökning på slutet, drog inte en suck hemma i stallet. Ingen mjölksyra, inga trötta muskler, stabil i bakdel och såå nöjd, fina killen!    Nu ska han få ta det lite lugnt efter det här jobbet några dagar med skrittarbete.


Tisdag - tryckvagn

Torsdag - ridtur upp på berget

Lördag - tryckvagn


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards