tantgigant

Alla inlägg den 8 maj 2011

Av Susanne Jonsson - 8 maj 2011 20:49

Ja nu har Johan visat upp sig för året   


Jättenöjd med farbrorn idag. Herregud vilket hopphjärta han har trots sin säregna stil. Så fort han kom in på framridningen så jazzade han runt med härliga framben och krökt nacke, han älskar verkligen att visa upp sig numera. Var kanonfin att rida fram i skritt/trav. Började skutta lite och då vaknade han verkligen till liv då han började studsa efter en galopp, vrååål från piloten! Hoppade en sväng till och fattade galopp åt andra hållet och då var det likadant igen, vrååål från piloten och en liten klash med hoppspöt för han FÅR verkligen inte fortsätta med sina små damp-studsar för han laddar liksom kanonen, då flyger jag garanterat om han får unleash hell så att säga.  


Fick räcka med 3 språng på hindrerna för jag vågade helt enkelt inte fortsätta då han blev piggare och piggare, haha. Sedan står han som vanligt och bara och tittar på de som hoppar före med världens lugn. Viftar med något framben för att det är tråkigt. Faktiskt så var jag supernervös den här gången just för att han var så otroligt pigg.


Tack och lov blir han fokuserad så han inte busade nånting på banan. Sög tag i varenda hinder och hysteriskt pigg! Vågade faktiskt inte låta honom gå i galopp för då han kan dra på rejält, syns på filmen   Det är lite korsgalopp här och där, konstig trav mellanåt men oj vad han hade lajbans!!!


Väl efter första stocken som han blängde lite på så drog han helt enkelt i full galopp längst stigen, att jag inte ramlade av i vinddraget! När vi väl kom till de andra två stockarna fokuserade han och tog ner farten lite. Idealtiden låg på 2,17 och vi red på 2,14, en aningens för fort trots att jag tog ut svängarna men det resulterade i en 3:e plats   Så härligt att han har så roligt trots att han börjar komma upp i åldern och har en sån lång travkarriär bakom sig, han känns inte alls som 20 år!


Johan han drog inte ens en suck efter att vi var klara. Han som gått på halvfart hela vintern, kanske gått ca 1 gång i veckan mellanåt. Helt underbar dag har vi haft, hästen var exemplarisk som vanligt att ha med sig på tävlingsplats. Nu är hela flocken samlad igen hemma, glada djur!


Filmen på turbo Johan, älskar hans öron   


Johan står och spanar i hagen på ridskolan.


Atlas var med


Johans blingade tävlingschabrak, var mycket snyggare på håll :)


 

Räcermodellen Johan 


Johans medryttare hade också framgångar på Zidane :) Delad 5:a med tiden 2,13


Hopp

  

Av Susanne Jonsson - 8 maj 2011 09:27

Lång dag blev det igår men det var det värt! Åkte strax innan 08.00 från ridskolan och var hemma igen vid 18.00, vi åkte direkt upp till Storbacken där syster hade gjort ordning Johan så fick han lifta in till ridskolan för att övernatta till dagens derbytävling som börjar 14.00


Var hemma vid 19.00 igen och gjorde lite kycklinggryta innan jag åkte över till Johan igen och red honom på hoppbanan. Han började lite med symaskinstraven igen och han känns då inte fräsh när han gör så. Han hade inte ont runt manken nånting men tog och masserade och stretchade honom efter ridningen. Efter att han hade kommit igång lite och började vila lite mer på steget kändes han riktigt bra. Hade sänkt alla hinder som fanns på banan, en hel del titthinder. Så fort jag vände näsan emot ett så riktigt sög han tag i det och gissa vad han blev lycklig! Tog ett skutt och bad om vänstergalopp efter. Tog ett till skutt och högergalopp och VROOOOOOOOOOOM! Då drog han som en avlöning  Ner med huvudet och började skutta och laddade för en brall, jag som tappade stigbygeln var nog lite elak och skrek NEEEEJ åt honom, jag skäms lite nu faktiskt för han var ju bara glad. Men jag hade ingen större lust att åka i backen när jag var där själv.


Hoppade en hel del småhinder och titthindrerna struntade han fullkomligt i, hoppade ut från banan och runt ner på ridstigen där stockarna ligger. Han markerade att han var skeptisk emot den smala första men tror det mest beror på att det knäpper i eltråden i hagen som ligger alldeles bredvid, det enda Johan nog är rädd för. Så han fick kika sedan hoppade vi in på banan och tog om det hela och då gick han som en klocka runt hela stigen med 3 språng på stockar.


Avslutade i lilla paddocken och travade av honom och gode fin var han <3 tog en sväng i klätterbacken också som lite stretching. Nu kan jag nog andas ut lite idag över att han har lite mindre energi. Han försökte dra efter 2 hinder till efter första buset men då var jag beredd åtminstone. Älskade busgubbe.


Jollan då. Hum jo... hon har inget gips kvar runt hoven för den hängde som en trasa imorse. Gipset i hålet är kvar åtminstone så tog flexet och gjorde ett litet omslag runt själva hoven så gipset stannar kvar. Hon fick gå i lilla rutan utanför stallet och beta gräs medan jag mockade. Mycket populärt :) Hörde ett litet glädjepip där ute.


Såret vid kronranden ser fint ut, läcker ut lite, lite var men hon ömmar inte lika mycket längre på det och hon ser i princip ohalt ut när hon går. Men hon är less... nu när Johan inte är hemma tycker jag hon är mer orolig. Skönt att det bara är 2 dagar kvar tills återbesök *yey*


Nu bör jag börja rota ihop lite kläder jag ska ha på derbyt. Nu när det gick så bra för tjejerna och laget igår ska vi göra vårat bästa för att knipa segern *S*


LB:1 (33 starter)

Maria Palmqvist - Neron, 3:a med 65,172%


LB:2 (39 starter)

Maria Palmqvist - Neron, delad 5:a med 64,667%

Sandra Byström - Mary-Jane, delad 7:a med 64,000%

Frida Lindman - Soleil, delad 7:a med 64,000%


Lagklass LB:2 (7 lag)

Kramfors Ridklubb - 1:a med totalt 199,134%


Sandra Byström - Mary-Jane

Camilla Rickardsson - Charmör

Maria Palmqvist - Neron

Frida Lindman - Soleil


Bilder kommer senare =)

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards