tantgigant

Alla inlägg den 6 maj 2011

Av Susanne Jonsson - 6 maj 2011 21:57

Nu märks det att tant har stått på box några dagar för jag trodde seriöst hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen på'na ikväll när hon stod på gången.


Anledningen? Jo jag hade parkerat min bil nere vid stallet så hon preciiiiiis fick syn på den när hon ställde sig längst fram   Tvi vale!


Verkar vara bölden som har orsakat smärtan hon har haft för nu börjar det då bli fart under hovarna när den börjat krypa upp! Omslaget hade gått upp och kompressen som satt under var spårlöst försvunnet, uppäten?   


Dags att försöka knyta sig snart, blir att kliva upp runt 06.30 så jag hinner med att åka och umgås med tant och fixa boxen/mat innan vi åker iväg på dressyrtävling i Timrå.

Av Susanne Jonsson - 6 maj 2011 14:37

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! 


Blev en kort ridtur på Johan igår för att testa allroundsadeln på honom inför derbyt. Fungerade bra. Men började såklart spöregna när vi skulle iväg så på med ländtäcke och rotade fram amoracken eller det nu stavas och upp på pållehästen. Han är så fantastiskt snäll och cool den där herren och vickade knappt på öronen när jag prasslade/fladdrade på med min utstyrsel. Inte inte blev varken han eller jag blöt heller, den täckte hela hans bog och halva halsen uppifrån så i stort sätt var det bara huvudet som blev blött   


Skrittade ner till hallen och runt den på baksidan och över betesmarken vi arrenderar. Travade uppför backen hem och försökte få han i en bra trav, han vill så gärna gå i någon slags symaskinstrav men efter ett tag så travade han trevligt. På den hästen kan man trava i evigheter när han hittar sin stabila stadiga takt, han blir ju liksom aldrig trött heller när han går i det tempot.


Idag fick han vila då syster körde honom i förrgår, åker till ridskolan imorrn så får han natta där tills derbyt på söndag, kommer få gå ett litet hoppass på terränghindrerna och lite dressyr inne på banan för att kolla läget. Lite lustigt var det allt när vi gick till stallet idag jag och syster. Såg inga gamlingar i hagen och grinden var öppen till hagen och på en gång trodde vi att Pernilla hade glömt att släppa ut dom imorse men när vi kom in i stallet som står öppet så står Tina i sin box och Johan står på gången med rumpan emot dörren då hans boxdörr var stängd. Pernilla hade glömt att stänga grinden  Pållarna tyckte det var alldeles utmärkt att stå och göra Jollan sällskap istället för att stå ute, när det började regna var det nog ännu mer nöjd. Vi har linor som går mellan stallet och hagen så de gick ju bara raka vägen in igen.  


När de ändå var inne tog vi en genomgång av Johan. Syster borstade och trimmade bort lite överflödigt hår så han är fin till tävlingen. Vi hittade lite spänningar vid hans manke, kan vara det som gör att han vill pinna på i traven. Masserade och "körde" loss bäckenet/ryggen, svårt att förklara hur jag gör men använder man "ryggen" på 2 hovkratsar och följer en linje nerifrån baksidan av skinkan upp till höftknölarna (åt båda hållen) så får man ut en stretchande rörelse som lyfter ryggen och böjer bäckenet/ryggraden. På Johan sprakade det rejält men efteråt massagen och den här övningen var han jättefint lyft i ryggen och reagerade inte på tryck som tidigare.


Sedan var det Jollans tur och stackarn har såna spänningar i rumpan/korset efter att ha haft ont   Masserade hennes bakdel också och så samma övning som Johan. Blev något bättre där också men öm är hon verkligen. Medan syster mockade så skulle jag ta av bandaget på vänster fram för att kolla så inte benet var svullet och upptäckte då att det var lite blött under bandaget. Tryckte lite lätt och ut kom det lite var-aktig vätska. Ringde vet. och rådfrågade då vi båda misstänkte att det eventuellt kommer en böld ut åt fel håll då hon har reagerat lite för tryck precis vid kronranden och var lite misstänktsamt mjuk där när vi var på kliniken.


Klippte upp flex'et (powerflex) och jajjemen där är det nånting på väg ut! Är bara en liten springa nu där det kommer ut var. Gjorde rent med koksaltlösning och på med en liten kompress över, flex över det och lindade in det hela med linda så det inte kommer in skit. Och tant blev så jäkla sur! Antar att det var själva vattnet som irriterade henne   Jag hoppas innerligt att det är den bölden som har gort henne så pass halt de senaste dagarna, efter att jag hade klippt upp och gjort rent så gick hon mycket bättre in i boxen, yey!   


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards