tantgigant

Alla inlägg den 23 september 2012

Av Susanne Jonsson - 23 september 2012 12:46

Lastade hästarna och for till Grubbe 07.30


M slog på framskon på lille herrn. Äntligen alla skor på igen! Lite massage på det och sedan begav vi oss iväg tillsammans med Swift och P emot backen längst ner emot Gålån på träningsvägen. Pigga och glada grabbar som ville springa fortare än vad som tilläts!   


P fortsatte ner i långa backen och vi stannade halvvägs och körde 4 korta backar. Skrittade nerför en gång och sedan 2 backar till. Mycket trevlig idag! Trampade fint inunder sig nerför i balans och bra uppöver, ville springa mycket fortare egentligen men icke, vi nöter på i lägre tempon för att få med bakbenen ordentligt och bygga muskler i bakkärran.


Han skrittade faktiskt mycket bättre än tidigare, mer avslappnad även om det inte är en riktig "normal" skitt men stor förbättring! Lugn och harmonisk. På vägen hem fick vi jobba på att springa rakt, han vill stoppa ut höger bakben utanför sina egna framben även i låga farter. Trycker ut sig emot högerkanten av träningsvägen och tar jag ut honom därifrån lägger han hals och huvud till vänster. Låg högertöm nere på låret och hög vänstertöm uppe på korset så flyttade han tillbaka bakdelen så gott han kunde. Joggade långsamt hemåt för att just få med baken och spårade riktigt bra stundtal.


Drog såklart inte en suck tillbaka i stallet men blev svettig så han fick sig en dusch och stretching. Mycket mer villig att stretcha bakbenen både framåt och bakåt idag. Reagerade även väldigt lite över bäckenet vid massagen. Det är så kul att se dessa små, små framsteg så pass fort!


Nu vilar han fram till onsdag eftersom han har gått mån-ons-fre-sön den här veckan. P hade hittat en ny BRANT klätterbacke, tror vi provar den på onsdag   


Duschad och glad häst!

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards