tantgigant

Alla inlägg den 14 september 2012

Av Susanne Jonsson - 14 september 2012 22:23

Varit ifrån jobbet i 9 dagar. Egentligen skulle jag undvika jobb i 14 dagar.  Mja... de gick som de gick! Trots regnandet njöt jag, haha. Har nog blivit lite av en arbetsnarkoman, det är kul att jobba med djuren! Avslutade dagen med banjobb, kommer nog känna av den här dagen imorgon i kroppen men äsch, he få gå ändå!


Snygg blir man å i det här yrket!


 


Stallet sedan för att mysa lite med herrn. Idag var det hans tur att introduceras för sladden med en i tömmarna och en i grimskaftet. Han brydde sig inte ett smack när vi drog fram den bakom honom. Lyssnade lite extra bara när han väl fick börja dra på det nya ljudet sedan gick han som tåget! Gick helt själv de sista 2 vändorna.

Kunda konstatera ganska omgående att det här var en jättenyttig träning för honom!  Med bara sladden 2 vändor fick han upp lite puls. 2 gånger med traktordäcket på okså och där gav det resultat! Eftersom herrn gärna använder sig av sin tölt-liknande skritt till vardags så har han byggt muskler efter den. Framför sladden måste han skritta ordentligt, han kan helt enkelt inte dra på något annat sätt än i skritt och när det blev lite tyngd blev det så tydligt hur mycket muskler han saknar i sitt bakparti. Bäckenet blev ostabilt, eller rättare sagt så ska vi säga att bäckenet kom i rörelse ordentligt för en gångs skull som han inte är van med = svag när han fick aktivera de otränade musklerna. Vilket såklart är jätteroligt och ett stort framsteg! Ett evigt vinglande längst rakbanan, fick t.om påminna honom att trampa på mera framåt mellanåt. Fick upp pulsen och svetten lackade, ett mycket lyckat träningspass utan mjölksyra! För 4-hjulsvagnen kunde han låsa sig själv när man bromsade vagnen nerför, uppför hade han börjat släppa och skritta riktigt hyffsat.

Det här skulle han nog behöva träna på minst 1 gång i veckan. Kruxet är väl att traktordäcket inte går att få på och av om man är själv. Fast efter något träningspass kan han nog gå direkt med däcket på från start, då behöver jag bara fästa sladden själv i lokselen och med lite träning av tålamodet ska det nog gå galant.   Mycket nöjd med lillkillen idag!


 


Nu får han välförtjänt vila över helgen. Ska ta och kolla efter någon kraftigare massage-apparat på nätet som kan lämpa sig för häst som man kan ta och använda på bakdelen. Snart flyttar även Johan och Jollan hem igen till Frånö men fortsätter att gå på bete där någon vecka till. Skönt att ha in dom under tak på nätterna sen, så man kan ha lite mer bekväm kvalitetstid. Men nu blir det framförallt extra jobb för att få hem både hö och hösilage innan uppstallning. Börjar imorgon med hösilage! Ska även beställas fodervinäger, special e/b-vitamin osv åt Blåyge & Swift, korn ska hämtas och svarthavre ska vi väl försöka få tag i också. Blev lite extra mycket jobb nu med en häst till som det ska hämtas foder åt.   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards