tantgigant

Alla inlägg den 21 september 2012

Av Susanne Jonsson - 21 september 2012 20:54

Dom är väl helt fantastisk. Kan själv efter 1 gång med lite ledhjälp. Vilket psyke   


 

Av Susanne Jonsson - 21 september 2012 14:23

Jobbade lite på förmiddagen. Fixade stallet på vägen hem och for hem en sväng innan jag och sambon åkte upp till stallet igen för träning av Blåyge. Fick läxa av massören att massera h.bog, insidan av skinkorna bak och uppepå bäckenfästena innan varje träning så vi tog båda bogarna, hela korset, skinkorna och en sväng över ryggen.


När man tar h.sida bogen blir han lite förbaskad och ska vifta med frambenen vilket han gjorde idag också men kors och länd kunde jag inte få ut några större ajaj-reaktioner förutom att han tyckte det var väldigt skönt. Insidan skinkorna hade han rejäla spänningar vilket jag även kände när massören var på plats. Dom fanns inte där idag när vi masserade   


På med lokselen och upp på rakbanan där sambon fick agera hästhållare när jag spände för, han har som inte tålamod att stå still om man gör det själv. Fick dra sladden med traktordäcket på direkt och det räckte med en vända fram och tillbaka. Just för att han skulle få jobba enbart i skritt efter massörens besök och så ett litet lätt pass innan söndag då vi far till Grubbe och ska jogga i backen för backträning. Har aldrig varit med om att en häst kan svettas som denna! Nog för att han har satt lite päls och det var väldigt varmt och skönt idag så har jag aldrig sett något liknande, när vi stannade för att ta av sladden så rann det en liten flod längst fram och bakben, enbart efter att ha skrittat ca 800 meter    så nog är det nyttigt för honom alltid!


Väl hemma igen så stretchade vi som vi också har fått i uppgift att göra efter varje pass. Han "krampade" ganska rejält när bakbenen skulle stretchas framåt och långt kom han inte, finns massor av korta muskler att tänja ut. Det var det han reagerade mest på, bakbenen framåt och när bogmusklerna skulle stretchas bakåt.


Bara att jobba på! Postiviv och glad häst idag!   


Imorgon ska jag jobba någon timme på förmiddagen sedan blir det faktiskt fotojobb på Dannero, Sleipner har unghästvisning för 1- och 2-åriga kallblod! Superkul!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards