tantgigant

Alla inlägg den 19 september 2012

Av Susanne Jonsson - 19 september 2012 19:45

Jobbade 7-12 och lunchade med P innan det blev stallet "på vägen hem". Blev en sakta joggtur med Blåyge för tunga rockarden mest bara för att han skulle få röra lite på sig. Körde 4 backar i en kort men brant backe i långsamt tempo så han verkligen fick trampa på med bakbenen inunder sig vilket han gjorde på ett bra sätt.

Mötte/blev omkörd av massor av bilar på den korta turen (ca 30 minuter) och han sköter sig fortfarande jättebra när det gäller bland trafiken för vagn.


Dock har herrn lyckats förstöra sin framhov så pass mycket att vi själv inte kan slå på den. Undra om våran hovslagare blir förtjust i att komma ut och sko bara honom och de gamla djuren om 2 veckor?   upptagen man som inte bor runt knuten så att säga... sko måste han ju ha ändå.

Idag kom "mamma" till Blåyge på besök, uppfödaren    samt en massör, för att kolla upp herrn och det var som jag misstänkte. Ajaj lite överallt. Värst var det nog på höger sida bogen, hela bogbladet där var mycket ömt och så musklerna runt höftböjaren om jag inte minns helt fel. Iaf runt höftknölarna. Ryggen var hyffsad fast lite öm på vänster sida. Så nu har vi fått nyttig läxa, massage innan all träning och stretching efteråt och lugnare pass.

Lite som jag hade förväntat mig redan så att säga. Ska inte gå några högre farter i trav med andra ord. Får börja med dressyr nu för att få honom smidigare i kroppen och stretcha musklerna i sidorna och ut i skogen och klättra. Lättare jobb för vagn och styrketräning överlag. Ja, det upplägg jag hade tänkt från början  Galopprepa får han fortsätta med lite lätt så han inte drar på sig den där fruktansvärda energin han besitter.

Tycker det är helt fantastiskt att han faktiskt har klarat av att gå kvaltid ens med dessa spänningar i kroppen. Arbetsglad och pigg har han ju alltid varit och inte visat någon ömhet. Det kan bara bli bättre även om det är mycket jobb, nog ska det här gå alltid   


Tant vilar idag. Nu när hon fäller och är öm i ryggen vill hon inte gå varannan dag. Sugen på ett dressyrpass nån dag här framöver.


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards