tantgigant

Alla inlägg den 7 september 2012

Av Susanne Jonsson - 7 september 2012 16:07

Blåyge påminde mig idag om att han faktiskt är en unghäst, en tjurig sådan.  


Fick lämna kompisen ute i hagen för första gången sedan han flyttade hit och han sa inte ett pip. Lite ivrig när vi fått på tränset men sedan begav vi oss iväg för våran första skogstur tillsammans och utan sällskap. Det gick alldeles utmärkt fram tills att vi skulle lämna lägdan och in på en smal stig för där skulle herrn aaaabsolut inte gå in!


Pepp, smack, drivning. Ett steg fram, 10 bakåt, kasta sig hit och kasta sig dit, halvt stegra, slå med frambenen, sparka emot skänkeln. 3 steg fram, 2 bak, kick, kick, kick och ett hysteriskt ruskande på huvudet. När det gick framåt fick han beröm, gick han bakåt blev det drivning tills han stannade och beröm. Jisses vad han var frustrerad men det är ju faktiskt första diskutionen vi har ridmässigt. 


I Grubbe red jag ju in honom och sedan har han inte utsatts för några konstigheter förutom klätterbacken och repbacken. Klätterbacken kan vara lite läskig för vissa hästar men där kliver man alltid av på träningsvägen och går före, då behöver dom alltså aldrig möta det läskiga först utan har en trygg människa som visar vägen.


Hur som haver så gav sig lilleman till slut och knatade på in i skogen utan några som helst problem tills det blev en minimal grop i stigen där det låg 2 slygrenar och lite vatten. Fy den lede sa Blåyge! Samma visa igen, kasta, halvt stegra, slog emot skänkeln, backade av stigen ner i slänten, knak och brak i skogen! Tog bara halva tiden att diskutera innan han snällt traskade över, dessa djur alltså.  


Blev en till diskution i skogen då jag fick hoppa av och sadla om en sväng efter dusterna, stå still? No way... men till slut så skötte han sig bra. Lite härjad efter upplevelserna men gjorde ett bra jobb i skogen, måste verkligen lära sig att lyfta på fötterna. Skrittade nästan hela vägen hem på vägen sen i turbofart men när vi närmade oss stallet blev skritten bättre. Lite läskigt att möta bilar längst grusvägen men det berodde nog mest på att han var så laddad. För vagnen var det inga problem nämligen.


Klämde genom honom innan vi red iväg och han reagerade på en punkt, när vi var hemma kunde jag inte få ut någon reaktion alls, lite massage och stretching innan han fick gå ut till sin älskade kompis igen. Nu får han vila i helgen så kör vi igen på måndag   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards