tantgigant

Alla inlägg under november 2012

Av Susanne Jonsson - 23 november 2012 23:24

Lämnade lägenheten 06.20 för att åka att släppa ut Blåyge + jobba


23.15 är jag hemma igen efter en kväll på Bergsåker, tagit in gamlingarna + Blåyge och hämtat Driva, nu är det dags att vända nere i sängen en sväng innan klockan ringer 05.30 för att ta ut alla djur igen och jobba lite på förmiddagen, träna Blåyge och sedan åka och kika på en gård som är till salu, hej hopp! =)


För övrigt imponerade mobilkameran ikväll tycker jag allt.

 

Av Susanne Jonsson - 21 november 2012 13:23

Men vad gör det!


Upp 06.00 för att släppa ut alla djur. Fixade ordning åt Blåyge och sedan hem och käka frukost. 10.15 hade jag tid hos frisören och 11.00 var man i stallet igen för en ridtur med Maria på gamlingarna. Jollan invigde sitt BoT-stalltäcke i natt och jag hoppas verkligen inte att jag inbillade mig att hon var betydligt fräshare och rörligare än normalt när vi red iväg. Stora luftiga steg med spetsade öron iväg från stallet, jättekul!   Det är lite roligare att rida igen nu när jag har kommit över den där gränsen att hon faktiskt inte mår dåligt när jag motionerar henne, hon mår bra av att röra sig så vi fortsätter med att motionera någon enstaka gång i veckan framöver för att hon ska hålla sig i hyffsad form, tiden räcker tyvärr inte till så mycket mer än så men hon verkar mycket nöjd med livet ändå, även om hon har blivit TJOCK för förstsa gången någonsin, på riktigt.   Eller ja tjock och tjock, hon har väl för första gången fått en rejäl buk! Fast skulle jag motionera henne ordentligt 2 veckor så är den borta igen kan jag lova.


Vi red en sväng i skogen med gamlingarna, Johan var som vanligt, sådär nöjd med att gå bakom och filosofera och tant var pigg, mycket pigg! Lycklig blev hon när hon fick göra några övergångar till trav, lättroad tant.  



Av Susanne Jonsson - 20 november 2012 13:16

Rubriken kan lika väl stämma in på mig också, hehe. Nu börjar det verkligen bli påträngande att underlaget är som det är... stenhårt och tråkigt! För den där blåögda kallblodstravaren börjar få eld i arslet!


Att han blev skodd annorlunda än vad han har varit tidigare märks åtminstone, skorna sitter bortsett från den där vänstra framskon som jag fick slå på en ny då den försvann spårlöst i hagen efter 1 vecka. Nu sitter dom fortfarande och det har gått 8 veckor sedan sist, imponerande! Trots att han tydligen springer och har sig duktigt i hagen vissa dagar... han drog en fin repa när ja släppte ut honom idag också så jag trodde inte benen skulle hinna med!


Tänkte gå och döda lite överskottsenergi med att repa på lägdan nedanför stallet längst vägen men idag var han riktigt på tårna! Drog iväg en hopp och bockserie direkt när jag satt upp, KAN ha varit gjorden som nöp han med allt hår, kan vill åtminstone tro det   meeeep meeeep lät han iaf ända tills jag fick han att stå still. Iväg vi kom men han var bara allmänt trotsig, ville vända och vinglade över hela vägen. När vi gick förbi den första hagen så stannade han och när jag drev han sa han meeeep igen och sparkade bakut. Märks att han är valack för när jag morrade åt honom och drev en gång till gick han direkt, hade det varit en märr hade det nog tagit hus i helvetet!   Vi kom över på lägdan åtminstone men ja resultatet var inte vad jag önskade.


Han studsade, bockade, pep och kastade sig hit och dit mest hela tiden. Vi kom halvvägs ner när vi skulle gå förbi postlådorna och på andra sidan vägen ligger en verkstad där det kom några ljud ifrån och allt var en bra ursäkt att få vända runt och hoppa och galoppera på stället, frusta sådär högt och med den lilla svansen i vädret. Jag blev alldeles trött men hade ingen lust att ramla av då han är lagom krånglig att sitta på då han är så otroligt kort i sadelläget. Det blir som en katapultrumpa och ett par öron i hakan när han börjar hålla på...  det är såna här gånger man faktiskt blir påmind om att han är en 4-åring som inte har så mycket erfarenhet så vi satsar på att få med oss draghjälp imorgon eller på torsdag så vi kan rida ur lite energi utan att riskera att åka i backen, jag börjar bli till åren och är inte lika mjuk i kroppen som man en gång var så det gör ONT att ramla av.   


Men vrång som man är så tvingade jag upp honom på rakbanan och dit gick han helt ok, ut i skogen och utforska flertalet stigar som vi hittade åt till hans bedrövelse. Han tyckte det var som nog att gå en stig och ville sedan gå hem men tji fick han nu istället, alla stigar gick vi  och kryssade mellan, över och under stock och sten. Han gjorde ett bra jobb förutom att han blev lite stressad på vägen hem och mest snubblade men det är bra träning, fått gått väldigt samlat neröver för att hitta någon slags bärighet vilket fungerade riktigt bra. Tog en galopp lägdan bredvid en hage på vägen hem och då var han mest bara "Va? Jaha, galoppera? Okej då...", jädrans skithäst.  


Det "negativa" med att ha en unghäst som börjar känna sig stark och fräsch i kroppen = energi!!! Men vi var åtminstone ute en timme och skrittade och klättrade så svettig och nöjd blev han till slut, hoppas jag... var hysteriskt pigg när vi kom ut från skogen igen. Suck och stön.  


Är ledig imorgon också så funderade om att ta honom igen då samt på torsdag efter jobbet. Fredag blir jag borta hela dagen, först på jobb och sedan på Bergsåker, jobbar lördag förmiddag och ska kolla på gård mitt på dagen och skulle helst ha behövt tagit en tur till då också för på söndag bär det av emot Umåker. Önskar mig ett bra underlag, ge mig SNÖ!!!


Vi hittade ut från skogen ett tag och herrn hade tid att stå still 30 sekunder! Öronen kan man jämnföra med djävulshorn tycker jag allt!

 

Av Susanne Jonsson - 17 november 2012 13:42

Idag har det varit en njutar-dag!


Släppte ut både gamlingarna och Blåyge + Swift och for hem och käkade frukost. Vid 9-tiden blev det stallet igen då jag skulle följa med P till jobbet och träna hästarna. P körde 4-hjulsvagn så jag hjälpte henne iväg och sedan upp på en mycket upprörd Blåyge som blev lämnad i stallet på gången så länge med sadeln på. Hade tur att Amanda var och jobbade så hon kunde släppa ut oss, han var lite på tårna! Men lugnade ner sig snabbt. Kändes bara hur fin som helst när vi klättrade, fyra jämna backar och han kändes stark och smidig. Åh vad vi vill ha en sån här backe hemmavid men det är inte lätt att hitta backar i 40-45% lutning med bra underlag tyvärr i Fiskja... skam den som ger sig, vi letar vidare vid tillfälle!


Hem med det djuret och sedan vidare upp till gamlingarna som vi tog en härlig skogstur med i sällskap av syster. Det grämer mig så att Jollan har sitt ryggproblem och alltid har varit begränsad pga detta för hon är seriöst den häftigaste häst jag någonsin suttit på, det har jag sagt många gånger nu men hon är bara så otroligt frän! Pigg och glad och sedan snirklade vi in oss på en smal och slingrig stig så dom fick lyfta på benen ordentligt och den kommer tillbaka på vägen hem och så fort vi vände näsan "hemåt" så märkte tant det direkt trots att hon aldrig har gått där tidigare så hon taggade till rejält och bjöd på fina uppvisningar i samlad, samlad trav med extremt hög energinivå! Men samtidigt ändå inte het eller stark och aldrig några dumheter som bocka eller kasta sig utan all energi går in under den som sitter uppepå, knappt man vågade tänka annat än att försöka skritta, skulle man ens tänka tanken på galopp hade hon nog redan gjort någon dunder och brak fattning på bakbenen eller liknande, hon är för underbar!   Det är svårt att föreställa sig vissa dagar att hon verkligen är en varmblodstravare men en sak är säker, denna häst måste upplevas IRL ute i naturen, fy den klåen vilken häst det är!   


Mys med de bästa!


 

Oj

Av Susanne Jonsson - 16 november 2012 20:25

Lite fullt upp. Började dagen 05.30 och kom hem från jobbet 21.30 efter en härlig dag på Umåker, 22.00 stod gamlingarna och Blåyge i sina boxar och 22.25 låg jag i sängen. Syster släppte ut dom alla mellan 05.00 - 06.00  så inte var det mycket skit i boxarna.  Blåyge stod över idag, vi åker till Grubbe imorgon för att träna lite. P ska köra 4-hjulsvagn och jag ska klättra 4 backar med lilleman, härligt att kunna göra något annat   


Snö vi vill ha tack tycker både hästar, hund och jag!!!


 

Av Susanne Jonsson - 14 november 2012 15:37

Som förberedande inför morgondagens återkomst till jobbet så satt jag upp på Blåyge idag och tog en längre skogstur med Amanda. Över stock och sten och tillbaka samma väg tillbaka, lilleman skötte sig utmärkt där bakom Perssan och har skrittat så bra, han blev rakt av svettig över halsen och hela undersidan av magen av den turen. Fler såna!


På fredag ska vi se om vi kan lyckas galopprepa lite på lägdan som nu bör vara så pass frusen att den inte tar skada. Uppförsbacke så förhoppningsvis håller han lättare galoppen istället för att byta fram som han gör på rakbanan.


Leta åt någon slags middag och ta en dusch. Burr lite kyligt ute, saknar den obefintliga sommar vi hade lite just nu när allt är stenhårt och knöligt. Som tur var är marken inte helt hård ännu då vi ska slå upp en ny hage åt Blåyge då det förmodligen blir lite ändringar i stallet, hans hage är dessutom så otroligt lerig när det är såna tider så han har nog mer nytta av den han får senare. Måste bara fixa ett aggregat som man kan koppla till ett batteri, undra hur dyra dom tänkte vara....


 

Av Susanne Jonsson - 13 november 2012 19:49

Pälsade på oss för att ladda batterierna lite, välbehövligt efter dessa dagar sittandes mestadels i lägenheten. Det är något naturen är bäst på så vi åkte ut till havet, Rotsidan. Helt underbart denna årstid då det inte är en människa där ute.


Är vi framme snart? Driva vet inte vad som väntar.

 


Klapperstensfält, vidsträckta klippor och oändligt hav. Drivas första möte med det stora blå!

   


Så spännande! Det var inte lätt att försöka fota denna vita varelse som yrde omkring bland frusna pölar, hala klippor, buskar, klippblock och vattnet. Vågorna som rullade in var mycket fascinerande!

              


Efter en timme började energin dalna och till slut kunde jag ta någon bild åtminstone   


 


 


Eftermiddagssol

 


Ge din hund lite av din oro - och du får oändlig tröst
Ge din hund lite av din ensamhet - och den ger dig sin trygghet
Ge din hund ett vänligt ord - och den ger dig all sin kärlek
Ge din hund lite av din glädje - och den ger dig hundrafalt tillbaka
Ge din hund lite av din kärlek - och den ger dig hela sin själ!


 

Av Susanne Jonsson - 12 november 2012 16:56

För precis 6 år sedan var papprerna skrivna och Jollan stod hemma på stallplanen. Vad tiden går... det har inte varit en lätt resa men helt klart värt det! En häst som har lärt mig så otroligt mycket på olika vis och det gör hon fortfarande. Kör en stooor bildbomb till hennes ära!   


För övrigt körde syster Blåyge idag en sväng emot Gissjö. Duktig häst, gick förbi slamlastbilen på den trånga vägen både bort och hem. Lite läskigt men modig kille! Själv har jag fortfarande feberkänningar mellanåt men halsen känns bättre, kunde åtminstone äta lite fastare föda igår i form av potatismos och lax, härligt att slippa äta endast kräm!  


Första dagen

      


Första riktiga ridpasset/uppsittningen 9 december 2006


   


Blandade bilder genom åren


 


 


 


 


 


 


syster och gamlingarna

 


 


 


     


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


nyaste bilden, 4 november

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards