tantgigant

Alla inlägg under mars 2011

Av Susanne Jonsson - 5 mars 2011 18:37

Bjuder på 2 stora favoriter som jag har fotat i april 2006. De var med på min utställning som vi hade i Sundsvall när jag gick ut min 1-åriga fotoutbildning på Hola Folkhögskola. Fy vad jag saknar den tiden mellanåt... och saknar att jag har tappat den där riktiga fotognistan.


Hur som haver, helt ledig i helgen och för dagen åkte jag med Pernilla ut till deras släkts sommarstuga i Rösätt och promenerade där bra länge och tittade på när hundarna busade i den tinande snön. Det blåser fortfarande halv storm men solen är framme och runt +4 grader, helt underbart!


Tyvärr har underlaget blivit därefter. Gillar nog inte riktigt det här mellantinget med hård backe/knagglig snö, blir så lite ridalternativ nu när asfalten har kommit fram på en del av de trevliga vägarna. Men men, ingen idé att deppa! Snart är det vår och mjuk överallt istället!


Red tanten nu på eftermiddagen och nu jäklar börjar det bli häst! Arbetssugen och lugn trots stormen. Tränat på övergångar skritt/trav och sista biten hem var det en ganska seeeeg pållehäst som kämpade på i en lägre trevlig form.


Får se vad vi hittar på imorrn, nu ska det duschas och ta en cider och njuta lite av kvällen med lite folk =)


   

  


Och så må jag lägga ut en bild jag är väldigt nöjd med på mig själv. Självutlösaren på kameror är en trevlig funktion! Sen är redigeringen halva nöjet när det gäller bilder på personer.

  

Av Susanne Jonsson - 3 mars 2011 21:23

Jobbat idag och är ännu mera storm så tant har fått en välförtjänt vilodag. Hon får nog vila imorrn också då jag jobbar men åker upp och tar in och pysslar lite.


Har hämtat lite bilder från gamla datorn så här kommer 2!        

Av Susanne Jonsson - 2 mars 2011 19:50

Vi har haft fantastiska dagar här i Västernorrland med plusgrader, solsken, takdropp och man känner verkligen hur kroppen drar åt sig all denna energi!


Hästen går som en klocka, är ute på jobb och så det underbara vädret... ja jag måste faktiskt säga att just nu mår jag toppen!


Drog med mig syster på Johan och skrittade en sväng upp till Oxtjärn så Jollan fick skritta ur sig slaggprodukterna sedan igår uppför långa branta backen och visst lyckades vi nog med det, ett härligt frustande från båda hästarna. Mycket imponerad ikväll även! Kolsvarta mörkret nästan och halv storm längst en skogsväg där det både ven och knakade i träden men båda hästarna lunkade lugnt vidare på halvlånga tyglar och tant var lugn som en kossa hela turen, t.om i det kritiska momentet då vi vänder helt om och går hemåt, underbart  


Dock gjorde jag misstaget och letade inte fram padden utan red barbacka på ett vanligt schabrak - aj aj mellan benen   


Bjuder på två bilder nu innan jag ska se på Sveriges Mästerkock. Båda är på min favorittant Jollan. Jag får sådär lagom sommarlängtan av dom!


Först en bild som Daniela har tagit våren 2009 när jag red på ridskolans sommarbete, underbar terräng!

     


7 augusti 2009, smaskar på vildhallon

  

Av Susanne Jonsson - 1 mars 2011 21:23

Hon är för behändig ändå tanten min. Hon är så behändig att åka iväg med till ridskolan. Tusen tack till Amanda som hjälpte mig i stallet så jag hann! Jobbade till 16.00 och hästen ska lastas senast 16.45 för att hinna så det var guld värt att hon kunde ta in och börja borsta tills jag hunnit få något i magen och tagit mig till stallet   


Ridningen då, jodå! Trasslade på med tyglarna och bra gick det! En hel del småkraffs som jag ser i efterhand men jag är sååå nöjd med hur Jollan uppförde sig idag! Älskade pålla! Vi testade att galoppera lite också, ser att jag fegar lite i första galoppen och blir stum vilket syns på både hästens mun och galopp men bättre som tur var i höger galopp, mycket trevlig ridtur! Kärlek till min duktiga häst   


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards