tantgigant

Alla inlägg den 8 mars 2011

Av Susanne Jonsson - 8 mars 2011 20:45

Kanske får kalla henne turbotant istället! Vi var då som sagt iväg till ridskolan för träning i våran dressyrgrupp och Jollan är nog den mest ambitösa häst jag varit med om! Hon tänkte helt enkelt gå ut i ridhuset utan mig till en början. När de andra började röra på sig ut emot lidret så bara skulle Jollan också gå!


Väl ute i ridhuset är det turbofart runt i skritt några varv innan hon lugnar ner sig lite. Går inte att ha långa tyglar för då sätter hon iväg i trav, lätt kontakt så håller hon sig i rätt gångart och hon kan bedriften att skritta lika fort som andra hästar travar. Man tar tyglarna...


- Ska jag trava? Ska jag flytta mig hit? Dit? Trava?? Nu då?! HALLÅ!


Låter man henne göra en kvarts bakdelsvändning vid en hörnpassering så hon får något att tänka på så nästan kastar hon sig in i en nästa hörn. Skänkelvikningar likaså, man måste verkligen ligga ett steg före hon hela tiden annars hittar hon på egna trudelutter.   


Bjuder på filmen från träningen också. Först är det mellanskritt och det märks att Jollan är lite svagare då hon gärna låter bli att trampa lika jämnt med vänster bakben. Kommer lite travökningar som jag är väldigt nöjd med! Hon kändes jättefin och avslappnad, fint tillbaka på förhållning efteråt. Därefter blir det trav in på medellinjen för att göra halt och iväg i trav efter. Här har gaset hängt sig på tant efter ökningar och den där överambitösa delen tar överhand, hon vill så gärna och så mycket så det bara kryper i kroppen på hon!   


Galoppen kändes bättre även om hon blir lite laddad i fattningarna, tjorvar lite i munnen men kvalitétsmässigt känns det mycket bra från ryggen och blir mycket glad när jag ser hur mycket mer avslappnad hon är denna gång när hon väl galopperar.


Sammanfattat.... mycket nöjd matte idag till trevlig tant även om hon var laddad till tusen  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards