tantgigant

Alla inlägg den 16 februari 2011

Av Susanne Jonsson - 16 februari 2011 17:31

Den här recensionen gjorde mig väldigt glad! Skulle också vilja få sidan mer komplett men känner att vi är för få som verkligen lägger ner själ och tid i arbetet. Jag lägger ner massor av timmar i veckan på alla raser, det går inte fort framåt då tyvärr!


Men kul är det som tur är   skadad


http://www.ciao.se/www_haststam_com__Recension_73600


  

Av Susanne Jonsson - 16 februari 2011 13:50

Bara -15 grader idag också, var meningen att vi skulle köra Johan och ha Jollan på släp meeeen som han gjorde livet surt för tanterna i hagen igår tyckte vi att det passade bäst med att låta han gå själv. Han for omkring, nöp damerna i baken och studsade runt som en yster unghäst! Det var speciellt Tina han var på och OJ så sur hon blev  


Diskuterade ämnet lite igår att vad väl man känner sina hästar som går där i hagen. Man kan läsa av dom väldigt lätt på vilket nivå de är energimässigt och alla deras små signaler, hur de ligger i rangordningen, vad de tollerarar vissa dagar när de har en viss energi och vad som triggar igång att de blir irriterade på varandra. Alla våra 3 hästar har egna drag och jag älskar att stå och bara observera på avstånd. Se hur deras liv och relationer är i hagen.


Jag och syster drog fram rockarden och åkte en sväng med 20-åriga Johan emot Finnmarken och han fick bestämda tempo själv vad han kände för! Hann bara skritta uppför sista knixen av backen de står i så skulle han trava. Väl ute på den flera mil långa vägen fanns bara gångarten trav! I riktigt friskt tempo, försökte intala honom att skritta efter några kilometer vilket han gick med på några meter... sedan skulle han trava igen   tvingade han att skritta en liten när vi vänt hemåt men sedan skulle han trava och då med MERA fart!


Jag som har kört tävlingshästar på sistone kan lova att gamle farbror var i samma klass när det gällde att ligga på! Fick ta över efter att syster tappade känseln i händerna, haha. Sista långa rakan hem fick han gå på fortare och han såg ut att njuuuta! Så roligt att han drar så jämnt och trevlig på ett bra sätt trots sin ålder och bakgrund. Han älskar det han är avlad för  Alltid positiv och aldrig dum på något sätt. Bara glad!


Johan har gått på halvfart hela vintern men han är i jättefin form/kondition ändå. Så otroligt tacksam över de fina hagarna vi har tillgång till som gör så mycket för dom. Kuperade och rejäla, är väl egentligen inte platt nånstans utan de får jobba på när de vill ta sig nånstans speciellt nu när det kommit så mycket snö. Tycker det rakt av är bedrövligt när folk skottar sina hagar!  Enligt studier ska man helst ha foder och vatten avskiljt i hagen så de får ströva fram och åter som de är gjorda för. Vi har turen att ha utfodringsplatsen i ena änden och vattnet nere vid stallet samt att de har valt sin favoritviloplats i tredje änden av hagen. Mer promenerandes för oss i ur och skur men hellre att hästarna får röra på sig och använda kroppen än att vi ska ha det bekvämt.


foto Daniela Dahlin

  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards