tantgigant

Alla inlägg under maj 2013

Av Susanne Jonsson - 16 maj 2013 15:52

Min kusins jänta först och sen Blåyges uppfödare och massören har vi haft på besök idag, jättetrevligt!   


Blåyge tar sig bra. Hade en liten känning på en muskel emot bröstbenet som han förmodligen har fått nu när han äntligen har börjat jobba ordentligt för tryckvagnen, tar ut stegen och arbetar på ett helt annat sätt. Sen har vi höger höft som hon nu efter 8 månader äntligen kunde komma ner till och bearbeta den ordentligt, har nämligen var lager på lager med spända muskler ovanpå men nu är vi äntligen framme!  


Imorgon bär det av till Dannero för lite intervaller, vilken fart det blir bestämmer hästarna. Kan ju tänkas att herrn känner av dagens knådning så vi tar det lugnare om han känns kantig eller liknande. Herrn fick gå ut och fortsätta njuta av det underbara vädret som det bjuds på idag, har sett att han har passat på och vilat ordentligt i 2 omgångar i hagen så han verkar trivas. Har bara sett han ligga en enda gång tidigare.


Nu ska jag snart vidare på fotojobb, oh så spännande det är så länge sedan jag gjorde något liknande! Hoppas att jag inte är allt för ringrostig.


Lena jobbar med Blåyge, här var det lite aj aj

 

Mys

Av Susanne Jonsson - 15 maj 2013 13:01

 


Nöjd kille som har utsikt över hela gården, så roligt att stå och spana på vad vi gör heela tiden. Sen får man betydligt mer kramar än tidigare   


Skitig häst är en glad häst... va?

 


     

Av Susanne Jonsson - 14 maj 2013 20:28

Han är bäst den blåögda faran!


Han har lekt i sin nya hage mest hela dagen. Tryckvagnen bortåt byvägen idag, märks att han har rastat sig själv då han var så lugn och jobbade jättebra, sen älskar jag hans psyke idag.


* Utmaning nr 1, bypojken som aldrig tar hänsyn till att man kommer med en häst. Viftar glatt med sin bandyklubba och den här gången provade han och skicka upp bollen på taket på kåken så det smällde duktiga. B spände sig lite men knatade på utan att tveka, mådde gott efter 4:e smällen pojken fick in på taket för då var det en irriterad förälder som gormade högt och tydligt när vi hade kört förbi, höhöööö jag är en vuxen och mogen kvinna men jag kände bara såhär över det hela:   


* Utmaning nr 2, vi närmare oss där vi brukar vända, på höger sida är det en avfart som skyms av slyskog och där kommer det en liten glad unge springandes allt den kan med sprattlande armar och ben och ett glatt tjutande över att det kommer en häst. B rycker till, stannar självmant och tittar noga på den lilla varelsen som kommer springandes från den skymda vägen, när han väl ser att det är något litet och ser ut som en människa fortsätter vi färden utan krussiduller.


Utmaning nr 3, här blev jag faktiskt en aningens orolig själv för längst bort på krönet ser jag en container-lastbil komma som en jädrans dåre, vi ser den på långt håll då vi är ute på långa raksträckan sista biten hemåt. Det riktigt DÅNAR av skramlet från den tomma countainern på flaket och lastbilen i övrigt såg inte ut att vara i sina bästa år. B spänner till, full fokus på det stora fordonet som kommer dundrades. Går självklart mitt i vägen så han förstår att jag vill att han tar ner tempot. Han saktar in strax innan en mötesficka som jag har på min högersida, enda sättet vi kan mötas på den smala byvägen. Han rullar sakta med lastbilen som pyser och skallrar för fult, min kära vän är spänd men tvekar inte en sekund att vi tar oss genom situationen tillsammans, chauffören ville gärna byta några ord om vart han skulle lämna countainern och vi hinner byta några ord medan jag fortsätter skritta förbi (för stanna vill vi helst inte göra). 


Lite upprörd blev han när lastbilen dundrade iväg igen bakom honom men han slappnade av ganska snabbt. Han är i mina ögon så fantastisk, vi har upplevt så många situationer som skulle skrämma skiten ur vilken 5-åring som helst. Han har ju som mest stått ute i Grubbe också där det mer eller mindre aldrig uppstår såna här konstiga situationer. 


Och för övrigt så har hästen SKRITTAT mer eller mindre hela vägen HEM!     Han har gjort ett superjobb idag, så nöjd! Tror allt vi tar en tur igen på torsdagförmiddag inför fredagens intervalljobb.


Underbara skrutthäst


Har även fått kontakt med en som har hans storasyster Aspe Rut e.Elding En grinig dam om hon inte får som hon vill och att springa fort i trav det var absolut inte kul haha.


 

Av Susanne Jonsson - 14 maj 2013 10:44

Man ska inte påbörja en ny hage nedanför vinterhagen utan att göra den klar... å inte lämna blåyge kvar ute. Hundarna skällde som fasiken efter 1,4 timme, herrn kunde inte låta bli utan tog sig under tråden och ut i hagen som inte hade någon tråd ännu. Sen hade han så roligt så och fräste omkring!

Satte upp en tråd imorse efter att jag hade släppt ut dom i sin vanliga hage. Gick in en sväng för att hämta en grej och då var han ute igen men då var det bara att öppna upp resten, under en timme har han betat gräs och haft tjurrusningar, bockserier, stegrat, skuttat och rullat sig noga flera gånger, t.om Vide hängde på lite! :-)

Har förhoppningar om att han ska vara lite lugnare sen när vi kör tryckvagn, glad häst!

Av Susanne Jonsson - 12 maj 2013 21:35

Idag hade vi premiärtur till Dannero i nya transporten, mycket nöjd för den gick så lätt och fint bakom volvon.


Blåyge blev STOR på banan! Tror han växte 1 dm och lite yr i mössan men det får man vara när man inte är van att åka bort. Fast jag måste erkänna att han mest var dryg...   


En längre värmning och sedan jobb nedanför rakbanan i den djupare sanden. Jobbade på bra, kändes jämn och fin. 3:e och 4:e intervallen tog han sig en liten galopp nånstans mitt på. Han tappade takten och blev lång i halsen och behövde mer stöd än vad jag kunde erbjuda honom så då föll han över i galopp, men när han väl ställde sig knatade han på bra igen. Verkligen jättenyttig träning för herrn då han måste balansera upp sig själv och kan inte springa snett. Efter 4:e intervallen kände vi oss nöjda, hade säkert kunnat tagit en till men vill inte att han skulle bli för trött i muskelaturen. Skrittade och tog därefter ett varv på banan för att jogga av dom på fast underlag, fortfarande pigg och glad kille!


Tyvärr glömde jag be sambon att filma, dum som jag var men det kommer fler gånger! Svärmor (delägare) tog en visningsbar bild åtminstone, bättre än ingenting.    Överlag känner jag mig så nöjd, han fixade jobbet utan att säcka ihop och var så lugn och reglerbar, avslappnad trots mycket rörelser och nytt att titta på. Förutom lite mellan varven när vi skulle skritta, hej och hå vad man kan ladda!


Imorgon får det bli någon slagg-tur, vet inte riktigt vad vi ska hitta på än. Skritta en sväng uppsuttet tror jag allt uppåt berget och avsuttet hemåt.


 


Teamet idag bestod av svärföräldrarna, sambo och syster, tack för hjälpen!   (och nej det är inte öl sambon håller i utan energidricka haha)

 

Av Susanne Jonsson - 10 maj 2013 20:52

Blåyge Ålj är på g!

Tog på mig ryggplattan för säkerhetens skull, så laddad han var sist. Skrittade genom skogen här bakom skogen och ut på vägen, trav uppför till backen. Inte så brant som vi önskar men bättre än ingenting :-) skrittade snällt upp där, satt av och gick ner för att sitta upp igen. Stod hyffsat snällt och sen vände vi uppåt igen... galopp, studs, hopp över varenda ojämnhet ^^

Valde att sitta kvar neråt och det var nog lika bra. Det var diverse pipljud och småskutt! Skrattade så man fick ont i magen, så rolig han är!

Tog två galopprepor och på vägen dit fanns det knappt någon annan gångart än galopp. Nöjd häst men inte ett dugg trött, bara lagom uppvärmda och ännu piggare, tölt/pass/galopp neråt vägen igen, lyckades få en kort travsträcka (woho!) så avslutade och hoppade av, promenad för hand hem.

Söndag åker vi in till Dannero och kör några långsamma intervaller i lite djupare sand. Vi råkade köpa en hästtransport idag, egentligen inte en väntad utgift men den var "tyvärr" nödvändig. Mycket bra pris på en äldre vagn som är totalrenoverad och stått i garage i flera år, jättebra skött. Bara att koppla för och åka! :-)

Av Susanne Jonsson - 8 maj 2013 16:27

Äntligen har det torkat upp lite mer, branta skoterleden uppåt berget är jättefin så den provar vi faktiskt imorgon. Som det ser ut nu så åker vi till Grubbe på fredag och kör ett lite snabbare jobb.


Morrar fortfarande över att vägen är avstängd... massor av bilar som snopet har fått backa tillbaka. Antar att det är väldigt många som nyttjar vägen att promenera på. Men nu har den mer eller mindre torkat upp fint så dom borde öppna snart, hoppas jag. Tycker fortfarande att det är mer behändigt att köra tryckvagnen där istället för byvägen.


Nu när licensen är klar så är det även fritt fram att nyttja Danneros anläggning för jobb.


För övrigt har det inte hänt så mycket. Jobb i förmiddags igen och bara allmänt påtat på. Katt och hundar följde med mig när vi gick och kollade skoterleden. Lite mat på det här, sen är det dags att städa ur slitvargen, Volvon, som ska besiktigas imorgon. Enda tiden att besiktiga bil var 2 tider imorgon, sen var det helt fullt! Lite tur ska man väl ha när vi bokade igår men får skämmas lite istället då avgassystemet har ramlat ner på mitten nånstans och utrustning för att få fast det hade såklart sålts iväg en timme innan sambon kom till Nylands Järn och det var det enda dom hade inne, man kan inte ha flyt jämnt, på fredag kommer det nytt.


Blåyge signalerar själv när det är slut på vatten, han välter omkull thermobaren och står och dunkar på den med knät och det hörs in i vardagsrummet, bara att knata ut och göra herrn till lags.   

 

Av Susanne Jonsson - 7 maj 2013 21:54

Snabba ryck, lämnade in papprerna för licensen för en vecka sedan och nu när jag kom ihåg att kolla så var jag redan inne i systemet som amatörtränare. Tänk så det kan bli, för ett år sedan fanns det inte på kartan att man ens skulle fundera på något dyligt.  Även om vi kanske inte kommer hela vägen fram med Blåyge så har det varit en spännande tid.


https://www.travsport.se/licensinnehavare/visa/634618/transtat


Herrn fick sig en motionstur emot Sjöbotten och faktiskt så var den LUGN. Tror han kände av ridturen från senast, som han ångade på i skogen är jag inte förvånad... Dessutom är han så känslig i sina hovar när vägen är hård och han trampar på lite sten. Nog för att han funderade på att ge sig iväg ibland men samtidigt var han mycket lugn och lyssnade på förhållningarna, skönt att han fick sig en lättare tur, alla pass ska inte vara jobbiga tycker jag. Nästa sväng tar vi nog tryckvagnen.


Nu ska jag allt planera in ett Grubbe-besök, få se om vi kan lyckas få hänga på bakom Pernilla och något kallblod så vi får se hur han både uppför och tar sig.  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards