tantgigant

Alla inlägg den 19 maj 2013

Av Susanne Jonsson - 19 maj 2013 20:37

Hej och hå vilken helg! Haft fantastiskt kul men det känns på i kropp och huvud nu.


Grabbarna här hemma är det inget nytt med. Blåyge har gått med tryckvagnen efter banjobbet, dom har börjat gått ute på nätterna nu och de gjorde sin första natt ute från lördagen till söndagen.


Middag hos mor på lördagkväll innan vi for vidare till Sunnersta för lite trevligheter, tittade på lite bilar och dansade. Kom hem runt 02-tiden och Blåyge och Vide stod och mumsade hö och bara tittade på oss, inget intresse alls att gå in så det var trevligt att se att det fungerade så bra, dom stortrivdes.   


Åkte med syster hem till Kramfors och sov över, tävling idag för Johan! 16 grader varmt redan innan kl 9 på förmiddagen, så grymt skönt så man kunde inte annat än njuta! Uppskattad dusch innan vi begav oss ner. Johan var som Johan alltid är, lugn och cool. Fin på framridningen i ridhuset, rakt av lat. Ute på framhoppningen vågade jag inte mer än trava lite och hoppa 2 hinder för det var galopperande hästar överallt och han laddade mer och mer för att ha sig iväg och busa. Blir som en ond spiral, han laddar för att han inte får ge sig iväg men låter jag honom trava iväg och han tar sikte på en annan galopperande häst så kan han lika gärna kasta sig efter den för han vill tävla och springa om, det är spännande det där   


På banan sög han tag i varenda hinder, han har absolut ingen snygg stil och tar mest korsgalopp och travar men lika roligt har vi varje år åh så underbar han är   idealtiden var ganska långsamma 126 sekunder och tyckte mig både ta ut vägar och hålla han i ett långsammare tempo men han med sina långa ben och med en trav som han tar sig långt så landade vi på 0 fel och 116 sekunder om jag inte minns fel vilket räckte till en 4:e placering! 5 år har derbyt annordnats och Johan har tagit 2 segrar, 1 tredje- och 1 fjärdeplacering och oplacerat ett år. Det är helt enkelt hans grej det där   


Nu ska han eventuellt vara med på en LD dressyr 6:e juni innan han får göra sommarlov från ridskolan tills vi eventuellt är med på någon träningshelg i dressyr. Bra att han får hålla igång lite lätt, körturer och skogsritter är hans favoritsyssla på äldre dagar, hela 22 år gammal har han hunnit bli (31 maj fyller han) och syster har ägt honom i 12 år!


Kommer aldrig träffa en lika klok häst igen den dag han är borta, han är verkligen one of a kind, kungen Johan Briljant   


Dusch hemma

   


 


 

foto Amanda Kjerlander


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards