tantgigant

Alla inlägg under juli 2012

Av Susanne Jonsson - 6 juli 2012 20:27

Nu har vi haft 2 dagar med riktig högsommarvärme och ljumma brisar. Igår tog dom första skörden här i norr och eftersom hästarna står kvar i Frånö blev den stora lägdan mitt i smeten slagen och balad igår och det tyckte jag var alldeles perfekt innan de flyttar hem igen. Tyvärr fick jag inte min dressyrsadel idag så tant fick ha Johans bomlösa och så lite tygstycken på benen.


Det här skulle bli ett bra dressyrpass med massor av trav så man kanske kunde få någon hyffsad ökad trav på bild men tjena! Tant var superladdad och varvade med att vägra gå framåt (!!) och galoppera, det fanns ingen gångart där mellan   Fick hon galoppera var hon jättenöjd om än pigg men jag ville faktiskt trava men icke, då blev hon skitsur och jag menar hur ofta händer det att hon ens blir tjurig   ett tag gick syster bakom och smackade som om hon vore någon lat ponnyplutt med en liten jänta på   när hon väl gick fram rullade hon över i saaakta saaakta galopp. Det var det dressyrpasset det men till slut travade hon faktiskt lite men då var det typ slut på utrymme i kameran, hej och hå toksnöre till häst   Sur blir jag på mina händer... hade redan höga händer innan jag började jobba med trav och det blev inte direkt bättre nu och när tant blir pigg försvarar jag mig med högre händer, ajja bajja!


           

Av Susanne Jonsson - 5 juli 2012 21:35

En kort film på syster och Johan där det mest jobbas med att ta sig framåt    det är egentligen det senaste året som syster har börjat tagit lektioner för att träna dressyr på Johan och dom är så duktiga!  t.om provat och hoppat lite och galopperat, enormt framsteg för syster som mestadels har kört honom sedan jag tog över ridningen (2002/2003)



och så tanthästen och jag, herregud vi har så mycket att ta igen men både jag och min instruktör är så fantastiskt nöjd med hennes lugn! I vinter har hon alltid ballat ur minst en gång per lektion där hon bara skulle springa och vara hetsig, okontaktbar och stressad utan någon större anledning men under dessa 2 dagar kom det aldrig nått utbrott! Det finns massor att påpeka och ändra i våran ridning men känslan känns så otroligt bra, bara hon får gå mer regelbundet nu och träna vidare på bärigheten under de här lugna förutsättningarna. Under passet på lördagen blev hon helt lugn i munnen emot slutet när hon blev helt lösgjord, hon är så orolig i sin mun trots att man bara sitter där med ett mjukt stöd, tugg tugg tugg låter det. I galoppen skulle jag bara sitta och ge henne ett lätt stöd i munnen och arbeta med min egna kropp och tanten kändes så avslappnad, jättekul! Har dragit på mig lite olater när jag mest rider travhästarna på jobbet, rider mer med händer/axlar men det är lite av den ridningen som behövs på dom. Nu fick jag verkligen jobba med att slappna av i axlar och handleder och rida med min mage och bäcken igen, jodå nog finns det kvar där alltid, kände mig stark och smidig faktiskt!


Av Susanne Jonsson - 5 juli 2012 19:01

Trots att jag inte skulle ha någon ny dressyrsadel... men det blev som det blev! Hoppas på att den landar i Kramfors imorrn   

Av Susanne Jonsson - 4 juli 2012 23:00

Nu rycker det rejält i fotofingret kan jag lova! Johan får vara motivet i detta inlägg.


 


 

Av Susanne Jonsson - 4 juli 2012 15:12

Nån som har någon idé vad detta kan vara för utslag på Johan? Han har fått svullnad runt ansiktet en sommar när han stod där på träningshelg, nu fick han dessa under natten i en hage på ridskolan där han stod under natten, bara runt bakdelen. Egentligen inga svullnader heller för tog man över dom så var det mest bara pälsen som stod ut, inga förhårdnader eller ömhet. Pga kallregn stod de med ett lite tjockare täcke och dagen efter blev det varmt men ingen av dom svettades eller liknande. Det är alltså inte insektsbett. Jollan hade inga utslag.


Försvann helt efter 2 dagar


  s


Nöjda hästar och ryttare

 

Av Susanne Jonsson - 4 juli 2012 01:01

Nu har jag fått se den lilla banan Hoting och riktigt mysigt var det om än lite opraktiskt men egentligen bara på 2 punkter och det var att jag själv inte kunde få in sulkyn i utselningsboxarna hingstarna hade utan behövde be om hjälp att få den indragen medan man tog ut hästen. Överkanten var nämligen för låg för att kunna knixa in den medan hästen stod i linorna men trevligt och hjälpsamt folk fanns alltid att tillgå som tur var   och så hade jag ingen möjlighet att binda upp ena hingsten i hans box, i den andra var det glipor mellan bräderna och innerväggen så man kunde pillra in grimskaftet där och knyta men hos den ena fanns det absolut nada att fästa nått i, tur han är världens snällaste och harmoniska grabb som finns så han stod så snällt vid selning och mellan värmning/lopp   


Finaste Brago vann för övrigt sitt lopp idag på ett mycket bra sätt trots 3 omstarter som inte bekom honom alls, finaste killen, föll helt för den här hingsten från att jag såg honom i boxen första dagen. Där stod ju min drömhäst helt plötsligt en morgon - svart krallig kallblodshingst med en vit stjärn. En sån häst vill jag ha... en vacker dag och det är bara ett plus om det skulle råka vara en duktig travare på banan   


Nu är det faktiskt dag 3 av semestern helt plötsligt, kom hem för ca 1 timme sedan från travet. Njuter av en god grogg och bara mår, ljuvligt!


Dagens bild står såklart den vackraste för, några timmar gammal

 

Av Susanne Jonsson - 2 juli 2012 22:21

Jo det är som så att de flesta hästmänniskor verkar anse att alla hästar ska gå på bete för att det är en rättighet de har så de får ett fulländat hästliv. Det släpps redan överviktiga hästar på kraftiga beten och jag ser dagligen sjukligt feta hästar som används som ridhästar och ska dessutom i värsta fall prestera, det är väl inte så konstigt att många inte håller men framförallt är jag rakt av förvånad att ingen har åkt på fång ännu med det väder som vi har haft, gräset har blivit otroligt stressat och det är många fångfall i år åter igen.


Ser man smällfeta hästar på bete är det förmodligen inte många som reagerar men råkar det vara någon som kanske ligger i princip underkant av normalt hull så man råkar skymta något revben är det djurplågeri och "stackars häst". Fanns dom som reagerade att Johan var lite tunn i våren här och han fick fri tillgång och massor av kraftfoder, skulle han varit fet hade nog knappast någon reagerat.


Undra varför det ska vara så...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards