tantgigant

Alla inlägg den 29 april 2014

Av Susanne Jonsson - 29 april 2014 22:19

Ja inte jag, kan jag väl inte påstå alla olika perioder i ett liv. Men hästarna är, kan väl inte annat än älska travarraserna för sina fina egenskaper. Kloka men med en härlig framåtbjudning och arbetslust! Johan är väl ett litet undantag väldigt ofta, han är riktigt lat mellan varven, speciellt om man får för sig att rida dressyr, herrn som inte går framåt ett steg gratis och rider du inte rätt så gör han inte rätt, no way. Bästa hästen jag någonsin suttit på trots att jag har suttit på välutbildade ridhästar.


Tog en lugn och fin tur med tryckvagnen idag med min sambo och hundar. Blåyge var pigg som attan men höll sig ändå i skritt hela vägen bort till skogsvägen där vi tog 3 vändor med tryckintervaller båda uppför och nedför. Kan inte klaga på hans sätt att arbeta, han går alldeles rakt på tömmar med lätt kontakt, sänker både huvud/hals och sätter bakbenen väl inunder sig och drar för glatta livet. Han blir inte svettig eller direkt påverkad av att dra tung längre, äntligen börjar vi komma nån vart på den fronten.


Lite påminnelser att inte knata för fort första biten när vi travade hemåt, sedan kunde jag köra med lätt kontakt och reglera farten med trycket. Lätt bakåtlutad och sådär avslappnad som man blir när man har ett trevligt samspel med hästen framför. Blåyge var också nöjd med sig själv, skritt på långa tömmar sista biten. Han har äntligen börjat satt lite sommarpäls på sina ställen så han inte ser så grå ut.


Imorgon är det gamlingarna som ska köras efter ett dagspass. Ska försöka släppa lite spärrar på mig själv att tanten ska få jobba lite mer, är så orolig att hon ska få känningar men som hon svävar fram och blir riktigt pigg kan jag väl inte direkt tro att hon känner av överbenet nånting.


Tryckvagn igen på torsdag för lilleman, jobbar på fredag igen men på lördagen ska vi in på banan var det tänkt, vet dock inte vad vi ska hitta på där ännu eftersom det är trav på söndag så banan är kanske stängd på lördagen, står inget på hemsidan ännu. Tänderna är fixade och automatchecken är framrotad, skulle bara haft något sällskap också för en gångs skull.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards