tantgigant

Alla inlägg den 2 april 2014

Av Susanne Jonsson - 2 april 2014 11:09

Nu så har jag lite tid och inspiraton att blogga, det är inte lätt att spotta ut ord om man inte är riktigt peppad på att skriva, det går bara inte och blir överlag trist läsning.


Hur som haver, det går emot vår och hästarna har vårkänslor. Jollan brunstar och tycker Blåge är fint lammkött till Johans bekymmer, han ser minsann till att han står mellan henne och honom, även om det är ett staket mellan. Har justerat suspen på Blåyge då han nämligen kunde fiska sig ur den nu när han har gått ner i vikt *kors i taket*. Nu verkar den sitta som den ska sedan en vecka tillbaka ungefär.


Jollan blev som sagt "friskförklarad" igår, hon kan leva ett fullt drägligt hästliv utan att störas av sitt stora överben hon fick på kronbenet. Veterinären tyckte det var otroligt att hon kunde ha blivit så bra efter en sån reaktion, mjo det verkar som om den där tanten är mer likt en katt, 9 liv baby! Sen återstår det att se med tiden om hon fungerar fullt ut som hon har gjort tidigare eller om det begränsar henne, nu ska vi ha lite rehab med promenader bakom vagnen och eventuellt börja skritta hon för lätt vagn framöver, hon ska få skor fram igen nu när de ska skos om, har fungerat jättebra barfota faktiskt. Sen väntar ett långt och härligt sommarbete som vanligt för gamlingarna, jag hoppas hon ska repa sig helt så hon kan få gå några härliga skogsturer där borta också.


Blåyge då... hans liv består av WIHOOO just nu! Han är så glad! Söndags körde jag tryckvagnen och han nästan skuttade fram, ruskade med huvudet och slängde med halsen, något litet skutt med något framben och ville trava precis hela tiden, han smittar av sig med sin härliga energi!   När han väl fick trava tog han i för kung och fosterland bort till skogsvägen där han sedan exemplariskt numera drar som en bruksnordis som aldrig har gjort annat i hela sitt liv, sänkt huvud, tydlig 4-taktig skritt, rak i kroppen och där tuffar han på, både uppför och nerför drar han med hela sin själ. När det väl beger sig hemåt är han lika pigg för det och vill trava, ibland går det lite för fort men mer och mer kommer den där stadiga rena arbetstraven med sänkt huvud och väl insatta bakben, han får gå med ganska mycket tryck nu på vägen hem tills vi skrittar av. Då med långa tömmar och nöjd häst, fortfarande kan han ha energi kvar och takta och ruskar på hela halsen åt sidorna, ja han ser riktigt stolt ut där han går. Tänk att det skulel ta 1 år för honom att förstå uppgiften, men skam den som ger sig!


Igår var jag ledig så passade på att åka in med Blåyge till banan för att få sig ett arbetspass i galopp! Dom har ju en till rakbana nedanför den "stora" där det är djupare sand som man kan använda. Där är det även tillåtet att galoppera fram och tillbaka om man är ensam på den delen. Sandra ställde upp att sitta på herrn för första gången och tänka sig, han såg ut som ett större kallblod med henne på ryggen istället för min långa kropp!  Jättekul att se och det får dom gärna fortsätta med framöver också. Blåyge var pigg med snäll som vanligt, han lyssnade bra och jag tror Sandra blev lite förtjust i honom. Kul att se honom så smidig och fin i kroppen, han växer alltid 1 dm när han besöker banan dessutom och drar in magen, haha. Dom joggade 1,5 varv runt slingan på rakbanan innan de tog första galopprepan, inte full fart utan ett lagom tempo, han är duktig att välja det själv faktiskt, när han sedan har gått några gånger kommer vi att dra upp det. 2 repor i vänster galopp och 2 i höger galopp, han har lätt att lära sig har jag märkt för att det där med att ta rätt galopp har gått väldigt lätt i vinter bara man ger honom rätt signaler. Det var sista 10 metrarna i höger galopp 4:e repan som han bytte lite till kors när hon började bromsa, lite trött i något parti men han var inte tagen av arbetspasset direkt, han såg så nöjd ut att få ha arbetat med hela kroppen, han mår så bra av galoppträningen.


Och eftersom jag stod bredvid får jag nu bjuda på fina bilder på den lilla glada Blåge :-) Idag har en bekant till sambon min svetsat ihop speedcarten, sits har jag tagit från sulkyn och däck har vi från den andra vagnen så nu ska den bara få sig en målning och nya linor till bröstan så tar vi en sväng till banan nästa vecka. Träningen ser ut på följande vis framöver:


3:e torsdag - tryckvagn
5:e lördag - jag jobbar exakt hela dagen från 7-22, hoppas på att Maria vill börja arbeta med honom i longering.
7:e måndag - klättra 4 ggr
9:e onsdag - tryckvagn

11:e fredag - Dannero speedcart
13:e söndag - tryckvagn
Nog om detta nu, dags att bjuda på lite bilder istället   



Sandra & Blåyge bekantar sig.

 


Herr Bergsget


 


3:a galopprepan


Skönheten!

   


Proo proo då ska vi stanna!

 


Joggar av på stora rakbanan

 


Vackra killen

 


Travarpojken!

  

Av Susanne Jonsson - 2 april 2014 00:09

Ikväll somnar jag med ett leende på läpparna, min älskade tant stannar hos mig och nu ska rehabiliteringen börja lite försiktigt <3

Nog sagt, återkommer imorgon med mer rolig från dagen. Sov gott alla vänner :-)

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards