tantgigant

Alla inlägg den 16 april 2014

Av Susanne Jonsson - 16 april 2014 22:46

Dannero bjöd på fint väder i förmiddags!


Var ensam vid lastning och provade att skicka in honom själv in i transporten, raka vägen in själv så jag kunde stänga bommen bakom och sedan resten, där inne stod han och filosoferade så lugnt. Behöver jag tala om att jag var nöjd med detta utförande? Nu är han som de andra hästarna vi har, knatar in själv så snällt så! :)


B gav sig iväg ordentligt med Sandra, pigg så in i bomben! Hade tänkt börjat ge honom havre men alltså jag vette sjutton alltså. Fick ligga bakom 3 st 2-åringar på rakbanan som han tyckte var lite väl roligt, vass och spänd!


Fick gå 4x1000m intervaller och nu hade de sladdat nedre delen av rakbanan så det var tyngre underlag. Lite högre tempo och djupare sand resulterade i en del korsgalopp hit och dit men det är bara att träna på! Den s.k lugna joggen efter sista resulterade i alltför pigg häst som tog bettet och drog i det tempo han själv tyckte var bättre = fort! En riktig liten fuling! Nästan så vi ska prova jaktkandar eller pelham om han ska hålla på sådär när han blir för pigg, han är samtidigt så känslig i munnen att det blir tjaffs och onödigt mycket dragande i munnen när han inte lyssnar riktigt. Med ett skarpare bett kan man vara mer finkänslig och få en bättre lydnad. Rak mundel på pelham gör att det är ett relativt milt bett trots sin hävstång.


Ajja, inte så mycket mer att säga om det. Inte fasiken var han trött iaf... Provade att skicka in honom själv igen i transporten när vi skulle hem, den här gången ifrågasatte han mig 3-4 ggr om han verkligen skulle behöva gå in men sen, in och stod som ett ljus hela vägen hem.


Vilodag imorgon, sticker iväg på jobb på eftermiddagen och hemma igen på fredag förmiddag, då blir det en tur med tryckvagnen.


         

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards