tantgigant

Alla inlägg den 26 april 2014

Av Susanne Jonsson - 26 april 2014 14:40

Slutet av april och det är så varmt! Igår var det premiär för kortbyxor och linne efter att jag kom hem från jobb/Kramfors. Åkte ner till badplatsen för att prova svärfars lilla båt så hundarna tog sig faktiskt årets första simtur! Inte klok nånstans... men det var mycket nöjda hundar och dom torkade ganska omgående när vi väl var hemma på gården igen, gick inte ens att sitta någon längre stund på uteplatsen där det var lä från den lilla bris som var, grillad!


Jollan körd i sällskap av syster och Johan. Tant är pigg och framåt, står mest och trampar i trav hur långsamt det än går. Mår prima i sin rygg av den välkommnande värmen och nu när hon är på G igen i träningen så mår hon bara ännu bättre. De har nu gått utan täcke dygnet runt snart 2 dagar då det inte är något skitväder i sikte ännu. Sen är hon fortfarande på lika dåligt humör men ja, det är så hon är!   Mycket häst att älska och i mina ögon så är det då hon mår som bäst. När hon var halt och eländig tappar hon faktiskt den där vrånga sidan, samma de få gånger hon har haft kolikkänningar. Har hon sett dålig ut i hagen och man går dit och drar lite lätt i täcket framme vid bogen, reagerar hon inte är hon dålig. För att sedan kontrollera att magknipet har släppt så går man fram och drar lite lätt i täcket med ett kobrahugg i luften som resultat, frisk häst! Visst är hon charmig min store vän!


Blåyge fick sig också en tur igår med rockarden. Valde det raka bettet och han knallade på pigg och glad som vanligt och valde själv ett raskt tempo på vägen hem. Nu är jag ganska övertygad att han har något som stör honom i munnen när han gick så mycket bättre på det raka bettet än när vi var inne på banan med det 3-delade, det hade han i höstas också så han verkar slita lite snett. Skönt att få munnarna översedda till veckan! Vi fortsätter att ta det lugnt tills vi har tagit en titt. Lite kan göra mycket i en hästs mun och självklart påverkar det negativt genom resten av deras kropp.


Blåyge som äntligen har börjat sätta igång att byta päls tyckte det var lite väl varmt. Han rann av svett även fast vi inte gjorde många kilometer. Eftersom han är kallblod har han inte lika ytliga blodådror som varmblodiga hästar har så det där med att kyla ner sig effektivt fungerar väl sådär med ett tjockt skinn. Hoppas han kan sätta lite mera fart med pälsfällningen så han blir fri "fällen", han är inte långhårig eftersom han är klippt men den lilla pälsen han har är ju vinterpäls så det är tjockare strån. Lite extra salt-tillskott efter ett sånt arbetspass och nu tillsätter vi lite havre och ser om det fungerar eller inte i år. Köpte han en mineralsten som blev populär, hade glömt att sätta över hans saltsten till hagen han går i nu *skäms*. Men herrn var det bara att dra av svetten och släppa ut utan täcke så fixade han resten själv, han har en gosig jordhög som han har kraffsat ut som aggerar som rullningshög. Annars är det inte mycket han har att skita ner sig på, vi har nämligen flyttat dom upp på översidan på "solsidan" där det är bättre mark än nere vid ligghallen. Torra och fina hagar vill dom ha.


Dagen spenderas i stilla ro... förkylningen höll mig hemma från jobb. Har turen att vädret är lika underbart idag så man kan sitta i solen och må lite.


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards