tantgigant

Alla inlägg den 18 juli 2013

Av Susanne Jonsson - 18 juli 2013 13:49

Lastade och åkte till banan i sällskap av syster. Så duktig liten häst som står som ett ljus numera.


Mycket mer aktivitet på banan idag, traktorer, hästar, transporter. Blev skodd med lättare bak och lite tyngre fram men relativt lätt ändå. Tycker det har fungerat bra och det gjorde det idag också även om han var nyskodd, positivt!


Var mycket hästar ute runtom banan när vi klev ur stallet och Blåyge blev ordentligt på g! Tog 3 varv runt rakbanan innan han lugnade ner sig dit jag ville ha honom, dock var han väldigt fin om än lite yr. Tog på honom remontgrimman idag pga alla de andra hästarna men han blir verkligen irriterad när jag bromsar honom när han har den. Går och drar åt sig tömmarna mest hela tiden. Alla hästar vi såg försvann såklart när vi var ute och värmde.


Ett 4:e varv runt innan vi skrittade (försökte - pigg!). Tog 3 vändor i den djupare sanden,  mest jogg och ville han öka fick han det. Kändes stark och stabil, mycket bättre än för mindre än 1 vecka sedan. Travade mycket rakare och jämnare, kunde knappt se ett spår av hans ojämnhet på höger bak och behövde inte balansera upp honom utan han joggade på i trevlig balans och lätt stöd i handen. Så att 3 kallblod gick ut på banan när jag hade påbörjat träningen i djupsanden.


Försök till att skritta men herrn hade fått syn på en annan häst på banan när vi närmade oss den, pigg! Trevligt tänkte jag, kanske man kan få hänga på med en eller liknande. Men när jag körde ett halvt varv i bakvarv och vände upp rätvarv och lät honom testa vingarna lite så gick dom visst av banan igen, surt!


Herrn fick prova så gott han ville, trodde han skulle sprattla på men han skötte uppgiften riktigt bra faktiskt. Fast omotiverad blir han och ville bryta ut vid utgången, tappar traven och stökar på lite innan han ställde sig igen. På upploppet tog han automatiskt tag i grejerna och på nästa varv satte han upp ett högre tempo, lite att han vill ställa sig till vänster men det är inte omöjligt att korrigera honom utan att han tappar traven. Ja han kändes bara bra faktiskt!   Det fanns mer att köra med men vi håller oss i lägre hastigheter tills han har fått träna på lite mer, vill inte bli för ivrig nu när det verkar släppa. Ville mest prova att han höll ihop. Trött efteråt? Nä inte det minsta. Dock märktes det i bakdelen när vi väl stretchade att det hade varit lite jobbigt men vi tar en tur med tryckvagnen imorgon på plan mark bortåt byvägen för att jobba ut slaggprodukterna i skritt. Överlag visade han ingen övertrötthet i baken direkt efter utan stod och bytte bakben att vila på som normalt, stod snällt och still på gången så ingen mjölksyra.


Till nästa gång ska vi ta med oss några paddar och linda bakkotorna, han slår på sig lite precis i nederkanten av höger bakkota trots att han har skydd. Tycker det är så kul att vi har kunnat plockat bort skydd och utrustning som inte längre är nödvändigt. Han springer bra utan check i den fart han är på nu (dock något han kommer få ha vid senare skede), knäkappor behöver han numera endast när han ska springa riktigt fort för säkerhetens skull, svansgaffeln är ett minne blott då han inte längre vispar omkring med svansen, inte ens vid drivning (kastar den bara uppåt precis vid kommandot). Bootsen är ett par lätta mest bara för att vara där, återstår att se om han behöver några tyngre för att hålla ordning på traven fram eller om det kommer att försvinna bort eftersom. 


Ja idag är vi mycket nöjda och positiva, tryckvagn imorgon som sagt sedan blir det vila över helgen då jag går 16-21.30 på fredag, 7-12 / 16-22 lördag och 7-16 på söndag. Nya tag till veckan sen!  


Bjuder på lite stillbilder från rakbanan så länge tills jag får upp någon film

 


 


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards