tantgigant

Alla inlägg den 10 juli 2013

Av Susanne Jonsson - 10 juli 2013 10:05

Inget bloggande pga driftstörningar från Tele2. Vi har sedan sist hunnit med ett till pass med tryckvagnen och nu upplevdes han rakare men han stod emot istället, kommer förmodligen åt precis rätt nu med den lutning vi har av vägen vi tränar på nu. Blir väl så pass jobbigt så han blir lat . Lugn och fin kille iaf. Senast blev det ett pass med speedcarten. Pigg och rask, alldeles rak i kropp och huvud/hals vid värmningen på byvägen trots att han var barfota bak, inget optimalt för honom då han har så känsliga hovar. Hovslagaren har nämligen lite fullt upp med höskörd medan en annan slår på tappskor för brinnande livet.


På väg till backen så blev han lite halt, öm i någon bakhov men blev bättre när han fick gräs att springa på och gjort 3 bra backar, han drar sig inte längr ut på högerkant och bakbenet hänger på. Öm i bakhovarna när vi joggade lite hemåt, nä det fungerade inte så får slå ordning några tyngre skor och slå på igen tills hovis kan komma ut. Skrittade hela vägen hem och det är vi glad för, har slappnat av ytterligare ett snäpp numera, skrittar med bra rygg och bakbensaktivitet för nu har rumpan börjat svänga rejält, äntligen!


Sen blev ju Blåyge som han vart, mer personligare häst är svårt att hitta tror jag. Nu verkar det vara slut på rymmandet efter att vi fick tag på ett bra batteriaggregat så i skrivande stund går han i beteshagen sedan kl 08.00 Gick där några timmar igår också utan problem, fick sig nog en otrevlig överraskning för jag såg att han sprang fram och tillbaka några gånger, förmodligen tänkte han testa att gå ut över grinden men fick sig en kyss, arg häst! Bjuder på lite bilder från häromdagen, han är väl för go. Nyfiken älg har kommit ner från det övre betet för att titta på när husse skruvar bil.


Nyfiken älg kommer ner från övre markerna för att titta på när husse skruvar bil.

 


Gräsklipparen har semester, Blåyge och Vide vikarierar

 


FIck sällskap på bron

 


Myshäst använder mitt ben som stöd

 


Djuren måste spana på den spännande grejen

 


Hämtade en hösilageplast och lekte/tränade lite, det är nämligen det roligaste som finns när man får leka med plasten över hela kroppen och få beröm när man är så orädd.

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards