tantgigant

Alla inlägg under mars 2013

Av Susanne Jonsson - 20 mars 2013 13:51

Efter den misslyckades turen vi hade så har vi enkelt backat, tagit det lugnt, promenader för hand och haft mysstunder. Idag selade vi åter på för nya tag!

Harmonisk kille. Stod som ett ljus utanför stallet och lugn iväg. Lite pigg och stark att köra mellan varven men det var för att kusken tyckte vi skulle jogga långsamt på byvägen, lika hård som betong på sina ställen där det är barmark och med brodden blir det tvärstumt. Blåyge kändes verkligen fin trots detta. Tog 3 backar i ett långsam tempo så vi fick med hela kroppen.

Efter sista backen fick han fortsätta jogga uppåt berget ännu långsammare där det planar ut till nästa vändplats. Långsam jogg ner och skritt tidigare än vanligt, inte tjorvat nånting alls och lugn. Vila huvudet är verkligen nyttigt för honom för hans psykes skull. På fredag tar vi en tur uppsuttet och provar bettlöst alternativ.

Själv ska jag fortsätta ladda batterierna på min lediga dag :-) promenad över isen tidigare, körtur med lilleman och nu städa kåken så man får njuta av ett rent hus ikväll.

Av Susanne Jonsson - 17 mars 2013 17:44

Idag hälsade vi på våran nya familjemedlem på Öbacka djurhem. Han heter Pär och är en liten kissonge som övergavs en kall dag i Härnösand med sina 2 syskon i en kattbur.

Eftersom det inte fungerade med den andra katten vi hade på prov så har vi varit utan ett tag nu men suget finns där helt klart! Den 29e hämtar vi hem honom :-)

Blåyge är för övrigt en rolig häst. Fixar alltid ordning så jag bara behöver ta in honom och släcka lyset i stallet då herrn lika gärna vill gå ut igen när han har ätit upp kraftfodret ^^

Igår fick han som han ville nästan då vi skulle ner på stan och umgås med vännerna under natten. In redan vid 19.30 och ut när vi kom hem strax efter 02.00, han blev så glad så han drog järnet ut i hagen :-P fick jag lång sovmorgon istället, gulleplutt

Av Susanne Jonsson - 15 mars 2013 20:09

Fullt upp, längtar tills det lugnar ner sig så mycket!

Blåyge har fått vilat några dagar. Herrejäklar vad han la av tidernas bocksprång tidigare idag, trodde bakskorna skulle flyga ^^ iskallt har det varit med temperaturer runt -26 grader.

Slutspurt nu de sista dagarna inför uppskrivningen för licensen imorgon. Har fått prioritera det. Ska bli skönt att få det ur världen :-)

Jollan verkar ha fått sig en ny medryttare nu, otroligt lättande när man vet att hon också får mer uppmärksamhet. Ser fram emot att ha mer tid för henne dessutom :-)

Nu är det dags att släppa ut lite hundar och ta in hästarna runt halv tio, blir en tidig morgon när vi ska infinna oss på Dannero vid halv 9.

Dagens bild får våra löp-jäntor stå för. Dom är ganska billiga mellan varven när dom "inte hör nånting", underbart med hormoner!

Av Susanne Jonsson - 13 mars 2013 19:05

Alltid ska det jäklas. Vagnen vi hittade står för långt bort för att traktorn ska kunna dra fram den. Blåyge skulle få göra det jobbet idag men självklart var det alldeles för mycket snö precis framför den :-(

Hade det varit pudersnö hade det inte varit några problem men den jäkla skaren under då. Suck......

Så nu står man liks förbannat utan nånting att dra.

Suck igen. Åtminstone fått dela lite tankar och idéer om förra körningen. Alltid skönt, nya tag!

Av Susanne Jonsson - 10 mars 2013 19:25

Typ. Blåyge var verkligen ett kallblod idag. Ena dagen hur fin som helst, andra dagen av.

Fast såhär dålig har han inte varit på länge. Hängde i vänster tömmen då han ville ut till höger av vägen, vi var allmänt irriterade på varandra när jag fick vara på honom för att hålla honom rak och då blev han tung och stark.

Till slut blev det någorlunda. Skrittade åtminstone bra sista biten hem, trött herre. Muskulärt ingen fara men huvudet var det annat med ^^

Grävde fram vagnen. Ska få klartecken att bygga om den först men annars får vi göra det så fort som möjligt för nu känns det att han verkligen måste ha något tungt att dra för att komma vidare.

Av Susanne Jonsson - 10 mars 2013 12:14

Jag blir faktiskt lite förvånad när jag ser Jollan från marken. Att en sån stor och "ful" häst kan bli så vacker när hon
rör på sig. Då blir hon högrest och graciös istället för den där stabbiga märrn med jättehuvudet.

Men för mig är hon alltid den bästa vilket fall som! <3

foto Maria Lilja, Sofia som provrider

Av Susanne Jonsson - 9 mars 2013 21:39

Traktordäcket var som en piss i havet för Blåyge, alldeles för lätt. Såklart... MEN vi rotade runt på gården och nu har det halvt tinat fram en låg 4-hjulsvagn av något slag! Spännande, då sambon jobbar 06.00-18.00 så tar jag och gör ett försök med att gräva fram den, spännande!! :-)

Tar nog en körtur imorgon, man kunde tro att hästen bara var ute och vände utanför stalldörrn nämligen ^^

Jollan har haft en tjej som provred idag som är kompis med Johans medryttare, det fungerade bra och ser fram emot att få ridhjälp för Jollans skull :-) hennes förra medryttare är gravid men hon hjälper mig med kvällspassen, så otroligt tacksam över det!!! Tack Emma :-)

Av Susanne Jonsson - 7 mars 2013 18:37

Lätt motionstur längst byvägen neröver. Fick länga på hemåt och han kändes bara bra.

Finns väl inte så mycket mer att säga om det mer än att han är så otroligt trevlig att ha å göra med, numera bara njuter man i hans närvaro, annat var det förr, yrpanna ;-) nöjd häst som får gå några timmar till i hagen med sitt middagshö :-)

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards