tantgigant

Alla inlägg den 24 mars 2013

Av Susanne Jonsson - 24 mars 2013 13:17

Körning stod på schemat. Hade tänkt kört lite backar här hemma men vädret lockade med en längre tur, så vi körde den nya vägen vi utforskade med bil för ett tag sedan som bjuder på 3 långdragna backar uppåt berget så vi kunde ju lika gärna köra där :-)

Vägen ligger skuggigt till så underlaget är perfekt! Längre upp på berget är det dessutom sandväg där det är mjukt.

Blåyge var pigg! Arbetade med att han skulle springa rakt i ett långsammare stadigt tempo så han verkligen jobbar jämnt och bra men han ville springa fortare för att både komma undan jobbet och för att han verkligen ville springa. Hur ofta måste man tvinga en häst att pausa i skritt... herrn hade knappt tid med det. Hemåt blev han ännu piggare såklart så man hade fullt upp att hålla honom i rätt tempo, phu!

Sista biten hem efter ännu en påtvingad skrittsträcka så var han jättefin, alldeles rak och trevlig i munnen men trött blev han, får han faktiskt skylla sig själv :-P stretchade bra som vanligt. Gissa om jag också blev trött i huvudet efter den här turen, tokhäst ^^

bilden är utsikten från vägen vi körde på

Av Susanne Jonsson - 24 mars 2013 11:09

Fåglarna kvittrar, solen värmer och det är plusgrader och knappt någon blåst. Vides ägare kom i onsdags med kraftfoder och då sa jag att han inte fällde riktigt än. Men nu mer eller mindre rasar det av honom! Tog av täcket och borstade honom i hagen, fåglarna kommer bli glad av allt bomaterial dom här två avger sig!

Blåyge hade mest damp och virvlade omkring i hagen bockandes och pipandes. Spännande ska det bli att köra honom snart efter frukost!

Fick sovmorgon då min sambo släppte ut dom strax efter 6 när han kom hem från nattjobb, så tacksam att han erbjuder sig att hjälpa mig ibland :-)

Lovade Vides ägare bilder så här är en överblicksbild och så en bild på en njutande farbror i solen!


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards