tantgigant

Alla inlägg den 22 mars 2013

Av Susanne Jonsson - 22 mars 2013 22:29

Vet ni... har man tränat både varm- och kallblod kan man med lätthet dra lite slutsatser.

Varmblod önskar inget hellre att vara till lags oavsett om dom inte förstår eller kan. Dock är dom ofta väldigt känsliga och virrar lätt till det men dom är lätt att övertala. Personligen tycker jag varmblod är lätta att jobba med.

Kallbloden då? Föredrar att rida dom då de alltid ger en stabil känsla och dom är minst lika känsliga och viljan finns där. Dock besitter dom en enorm tjurig vilja och har dom bestämt sig ja då ger dom sig inte och räkna med kommande diskussioner!

Blåyge bekräftade detta idag än en gång nämligen :-P provade det bettlösa alternativet hack med enkel läderdel både på nos och under hakan. Han var så lugn redan från stallet. Skrittat duktigt upp på berget och fått träna på att bära sig mer i traven. Accepterade förhållningarna mycket bättre. MEN! Sen ska man vända hemåt och då tycker herrn att han ska bestämma tempot och trots att vi utkämpar ett tyst "krig" så vägrar han ge sig, tills vi strax är nere vid vägen för då går han så snällt så, mummel mummel tjurskalle <3

Hacket hjälpte inte så mycket. Han blev lika bös och irriterad som med bett då han inte fick trava hem. Prova ett annat vid nästa tillfälle med längre skänklar och med flätad lädernosdel. Mest bara intressant och prova sig fram med olika alternativ :-)

Fick svar från kursen och nu kan jag ansöka om B-licens då jag fick godkänt på den teoretiska delen! Yey!

Imorgon ska jag faktiskt sitta upp på min större och äldre springare, medryttaren ville titta när jag rider hon så hon får lite tips och råd. Har nog inte ridit ett dressyrpass på evigheter, tror jag inte har suttit på henne sedan jul eller liknande. Gissa om jag ser fram emot att få komma igång med henne nu igen! Min humörstant <3

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards