tantgigant

Alla inlägg den 6 februari 2012

Av Susanne Jonsson - 6 februari 2012 19:05

... ja den infann sig åter igen! Trotsade kylan igår (ca -28 grader) och red en sväng med tanten. Trots hennes tjocka vintertäcke frös hon konstigt nog ganska mycket så massage och en tuss hö på stallgången så blev det lite bättre, dock ville hon inte äta något mer hö när jag började massera, skööööönt ju. Tyckte det var lite märkligt att hon frös då hon har fri tillgång på hösilage ute men ja det var väl helt enkelt väldigt, väldigt kallt. Har börjat gått med innertäcket under nu under dessa dagar med extrem kyla.


På med grejerna så fort som möjligt därefter utan att stressa så vi kunde komma iväg och få upp värmen i kroppen på hon. Red genom samhället och tant var på strålande humör, sådär lagom pigg, taktade lite mellan skrittningarna och var lugn och fin i munnen, inget gnisslande med tänderna eller liknande. När vi gick längstmed järnvägen kom en traktor med en stoooor borste och sopade rent spåret och då är jag glad över hur lugn och säker Jollan har blivit, hon bara sneglade mest.


Joggade hela vägen i en underbar lugn och harmonisk trav, väldigt låg i formen för att vara hon men när vi väl kom över riks 90 så började hon tagga upp lite, joggade fint uppför backen men när vi väl svängde av emot Gissjö var det kört för då ville hon bara galoppera och det gjorde vi, först långsamt och fint men hon började ligga på så inbjudande till en snabbare galopp så jag släppte på hon och jävlar i mej vad det gick! Och för en gångs skull sprang hon fort för att hon verkligen ville, inte för att det blev så i stress. Återgick till en trevlig arbetsgalopp när jag ville. Skrittade lite, eller ja försökte, i en nedförsbacke sen skulle hon galoppera igen så vi tog en högergalopp och samma sak där, hon ville verkligen dra på igen och vi avverkade nog någon km i rask takt och tant galopperade med spetsade öron innan vi samlade ihop oss igen för att promenera genom skogen, blev en hel del trav där också, jogg sista biten till stallet och sedan långa tyglar, klapp på duktig och lugn häst och sååå nöjd hon var.


Fick gå ut i hagen igen därefter då hon bara var lite fuktig längst ut på pälsen upp emot huvudet på halsen så att säga, dubbla täcken. Och hon ställde sig och sov direkt, fina pållan  


Vila idag, måndag. Tar en uteritt av något slag på tisdagkväll, vila onsdag, dressyr på torsdagkväll och vila fredag så hittar vi nog på något både på lördag och söndag. Måste vila mig själv också, därför får tant många vilodagar. Tränar en massa häst på jobbet också och kroppen är sliten så det är lika bra. Må fixa någon som kan filma lite på torsdag! Tant har blivit så fin    


Och nån gång i veckan ska jag knåda ihop ett nytt inlägg om en framgångsrik travarkorsning   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards