tantgigant

Alla inlägg under mars 2012

Av Susanne Jonsson - 9 mars 2012 19:04

Tant vilar idag, fick en ny hösilagebal i hagen, mycket uppskattat   


Kör ju gärna med varannandags motionering på henne just för hennes skull och min egna och tycker hon är mest harmonisk då. Nu skulle jag verkligen bara haft en vagn som hon fick dra! Jag är faktiskt less på att rida hon   hon är jättetrevlig men hon är ännu bättre som körhäst och älskar att få jogga långt och länge utan att någon sitter på henne, mycket mer harmoniskt. Sedan är det dessutom bättre för hennes rygg att hon får jobba utan någon på ryggen.


Må höra med chefen om han har någon gammal vagn (som jag vet att han har) som han kanske vill ge bort eller sälja för billig peng, inga kompletta vagnar utan saknar någon sits och däck men det är lätt åtgärdat. "Ny" sele har jag redan.


Bjuder på en bild på min jycke, hon har varit med husse i garaget och hjälpt till, liiiite dyngig på röven då  


   


Nu ska jag njuta av helgen! Motionering av hästen både på lördag och söndag är tanken. Eventuellt pimpling imorrn om vädret tillåter, vägrar sitta på isen om det är som det varit de senaste dagarna, lite snö/regn i luften, runt 0-an och snålblåst, hurv!

Från och med måndag jobbar jag sedan 12 dagar i sträck så man får passa på medan man är ledig iaf   

Av Susanne Jonsson - 8 mars 2012 21:25

För jag har hoppat med min häst! Haha kan nog räkna på en hand hur många gånger det har hänt, åtminstone på såna där färgglada hinder. Ganska konstigt ändå, är i grund och botten en hoppryttare (vilket man nog inte kan tro) och har ridigt mycket tok och styrt på i princip allt   


Men efter en jättevurpa på ett halvblod blev jag skitskraj någon månad efter händelsen. Vågade knappt styra på 50 cm med Johan. Det har gått över lite men över 80 cm styr jag då inte på frivilligt. Johan är ingen höjdhoppare han heller så han vill hålla sig på den höjden och det går fint. Har lyckats kravla mig över 105 på en riktig klippa, var bra för självförtroendet. Men modigare har jag blivit   Jollan tycker jag är lite knepig, hon liksom är framåt men väl emot hindret svajar hon lite, förmodligen för att hon har lite svårt att taxera och då blir jag osäker men det var så lågt så det bara var att skutta över. Kunde t.om öva på att galoppera före och efter hinder åt olika håll, landade rätt några gånger, jodå jag är nöjd!


Hästen var dessutom hysteriskt fin både före och efter själva hoppningen. Otroligt ridbar och lyhörd! Tyvärr ingen film, hade inga batterier till filmkameran. 


Av Susanne Jonsson - 4 mars 2012 19:48

Titta vad man kan hinna med när karln åker på 12-timmarsjobb (18.00 - 06.00) och hunden är hos x-et, hästen motionerad sedan tidigare och storhandlat i Härnösand och redan ätit middag. Då kan man fixa filmer som man annars aldrig hinner med!


Har återgått till mitt normala schema igen på jobbet vilket gör att jag numera bara jobbar var 3:e helg och finns ingen som är lyckligare än jag! Det har tagit hårt sista tiden nu. Mera energi åt Jonsson, det gillas! Tävlingssäsongen börjar dra ihop sig dessutom så vi har börjat dragit upp nivån på träningarna, alla hästar går helst 3 dagar i veckan förutom de lite yngre som just nu bara tränas konditionsmässigt. Vi har två 2-åringar som tränas inför premie och en 1-åring som körs in. Min passhäst som jag tränade för premiet förra året ska nog kvalas snart då hon har utvecklats så fint samt att kallblodsmärrn som blev så bra efter att hon kom ska ut för start snart eventuellt, ska få börja galopprepa hon i "stenbacken" där vi normalt kör tryckvagn så vi får upp formen lite extra. Men hon är bäst så det kommer gå bra vilket fall som, hon känns kalasfin i träning och har blivit stark och rejäl i vinter efter klätterbacken och tryckvagn.


Tanthästen knatar på och är fortsatt mycket trevlig. Var ute 1,5 timme idag med syster och Johan på tur och gode fin var hon, lugn och harmonisk fast jag fick jobba jävlar i mej för hästen rörde sig så fruktansvärt åt alla håll, flygande framben delux! Blev alldeles trött, märks att jag inte har galopprepat hästarna på jobbet sedan november nån gång tror jag, vart är formen?  Blev en väldigt trevlig galopp där mitt i också bakom vagnen, mycket samlad med god energi och takt. Vi gick så pass långt att vi kunde kika om Staffan hade skottat träningsvägen och till min stora lycka var den det! Nu ska jag banne mig rida dit från "vårat" håll och galoppträna tanten, är nämligen en jättemysig skogsväg som slingrar sig lite lätt över berget, lagom stigning som ger bra puls.


Filmerna då


Mattias Jönsson-träning, 23 februari. Jollan ska helt enkelt följa mina tygeltag, tyckte övningen fungerade bra på tant, gav oss lite nya träningssätt. Tant var riktigt harmonisk tills en annan ryttare i ridhuset började galoppera runt och förbi henne... som vanligt... galoppera? Nu? Hallå där uppe?? Galoppera eller??


Senaste träningen, 1:a mars, red för en kompis istället för ordinarie instruktör. Tränade övergångar och halter, nyttig övning för knollrig tant. Började blåsa storm utanför ridhuset efter ca halva lektionen, tant blev lite rädd när porten på kortsidan skallrade till lite och därefter blev hon såklart spänd. Släpp en atombomb bredvid skrället och hon vinklar knappt på örat, eller som härom veckan när jag skulle rida när en vi delar stall med körde balar på baltransportören som går upp till lon alldeles bredvid stalldörren. Gick ut där och satt upp med den fullt igång och jo det gick minsann. Men hugaligen om det är någon som rör sig för mycket på läktaren eller annat otyg då måste man krypa ur skinnet, fjosk  


Haha man ser verkligen hur gigantiskt huvud hon har på filmen, ser då för ful ut den hästen ibland. Kunde träna på att sitta ner ganska mycket utan att hon trodde att vi skulle galoppera. Tycker det är trevligt att hon hellre saktar av numera när det blir jobbigt än att skena framåt, jag hanterar det problemet mycket enklare nämligen. Blir lite tung och tappar lite bärighet men jag tycker det går ganska stadigt framåt. Hade problem med min egna sits, kunde inte riktigt sätta fingret på varför tills jag hoppade av hästen hemma vid stallet. Det gjorde förbaskat ont att bara stå rakt upp och ner   hade haft problem med nerver i kläm under hela jobbdagen, både bak i ändan och upp emot ryggen samt i höften. Det tog väl ut sin rätt helt enkelt...


  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards