tantgigant

Alla inlägg den 16 januari 2011

Av Susanne Jonsson - 16 januari 2011 18:28

Om det nästan var -30 grader igår så var det nästan 0-gradigt idag, snö och blåst. Överraskad? Nä inte alls... Sandra kunde tyvärr inte komma ut idag pga drivbildning så jag satt upp själv och red på det 3-delade bettet och bomlös sadel, dressyrsadeln blev visst kvar hemma i pannrummet *ops*. Dessutom tappade (!!) jag mina chaps när jag gick ner för backen hemma så syster slapp åka upp och hämta mig när det var så dåligt underlag. Hallå! Hur fasiken kan man tappa ett par chaps bara sådär?!   Grannpojken några hus bort hade så snällt plockat upp dom när han körde uppåt backen med skotern och lämnat av dom till gubben min, ja jisses säger jag bara, ett under att jag inte glömde huvudet kvar på kudden.


Så jag fick rida i storstövlarna, haha! Lite halvkrånligt då det nog är size 43 på dom så var inte mycket anläggningsyta för fossingarna i stigbyglarna men det gick ändå.


Jo men tanten då? Huga vad dyr hon är var! Körde en övning som går ut på att man rider på en stor volt och gör 4 volter i denna, 2 utåt från volten och 2 inåt i volten. En kanonbra övning för att få med sig ytterbogen vilket vi verkligen behöver öva på. Rakt av att tanten tyckte jag var besvärlig då hon la in handbromsen när bogen kom på plats. I traven fick jag göra klockövningen, övergångar vid några punkter i volten och lite 8-volt.


Tanten testade mellanåt att gasa ifrån arbetet vilket jag har låtit vara kvar på filmen. Ibland är hon halvvägs ute i snödrivan som ligger emot huset då hon ville undvika att få bogen på plats. Hade ofta ett jättefint stöd på bettet men ville gärna dippa näsan och släppa kontakten men hon hade fortfarande en trevlig framåtbjudning. Det enda jag inte riktigt kom underfund med idag var att hon inte böjer sig till 100% i bålen utan står emot en aningens, därför jag inte riktigt hinner att "hindra" henne från att svänga så fort/inåt och hamna i obalans. Syns också tydligt i filmen när det börjar gå undan. Nu kom inte det bästa med på film och det var att hon faktiskt fick fram näsan och blev ganska lång/låg när jag skrittade henne på slutet. Har fortfarande inte fått henne att lägga ner sig ordentligt och slappna av på riktigt, väldigt svårt då hon spänner sig så otroligt lätt för i princip ingenting. Hittade lite spänningar i ryggen/baken så hon skulle verkligen må så bra av att slappna av. ET får komma ut efter löning   Så får vi även se om bäckenet och muskelaturen har blivit rakare/jämnare sedan i våras.


HA! Måste göra som jag ser många andra gör och allra helst med saker från fjoll-Hööks, vad det nu ska vara nånting å "skryta" med    utrustningslista på pållan!


Bett: 3-delad bridong med fasta ringar

Träns: Något Börjes-träns som jag fått av syster, hon köpte det från deras monter på Globen. Pannbandet har jag köpt från Tradera, love it!

Sadel: Torsion Trekking, sadeln är väl dyrare än vad hästen kostade, haha!

Stigbyglar: Hööks plaststigbyglar med tillhörande säkerhetskorgar, varmt och skönt på vintrarna och kan ha vilka skor som helst, outstanding!

Ländtäcke: Horsesaver



Tyvärr föll musiken bort i travfilmen *morr*   


Och två bonusbilder på publiken. Driva och Atlas. Fast Driva var mest intresserad av att hålla kolla på Jollans skithög som hon sedan glatt mumsade av och Atlas slickade på Drivas kiss eftersom hon löper nu. Är hundar fräsha djur? Eh... nej


    

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards