tantgigant

Alla inlägg den 15 januari 2011

Av Susanne Jonsson - 15 januari 2011 17:01

Red en sväng på berget med tanten på hacket. Hade inga krav idag utan vi luffsade på i våran egna takt på halvlånga tyglar fast med mjuk kontakt så vi kunde jobba med balansen. Det gillades skarpt av tanten, mycket trevlig! Pigg men inte alls het eller hetsig, såg bara allmänt glad ut   travade någon km bortöver, hade tänkt rida ända bort men skoterspåret var inte bra nog att rida på så vände ganska snabbt.


Skritt blev det hela vägen hem och nog för att hon hade bråttom men när hon väl skrittade blev hon så trevlig, i ganska låg form i god balans och bra kontakt i handen. Travövergången på vägen sista biten hem var guld värd och endast för sätet! Hon är så härlig när hon verkligen är med mig och man kan gunga igång henne, mys!


Kan bjuda på en film när Pernillas häst Tina Joe dressyrdebuterade i höst på KM dressyr! Det var meningen att jag skulle tävla Jollan men fick sån prestationsångest så ridningen med henne gick sämre och sämre och så satt jag bara upp och red tina för skojs skull ett pass och vips så fick hon åka istället   vi tyckte ju att någon av våra travare skulle representera vårat stall. Tina har jag ridigt någon enstaka gång genom åren så jag red in mig lite någon vecka innan och hon är inte helt lätt men ack så rolig! Väldigt känslig och välriden. Hon har dessutom inte gått i ett ridhus på säkert 2 år och aldrig tävlat dressyr (CR-hoppning har hon varit med på). 18 år och hon skötte sig alldeles utmärkt, vi var inte ens säkra på att hon skulle ta galoppen i ridhuset och speciellt inte höger som hon har svårt för, jag blev så paff så jag glömde bort att rida till synes  Tina är en pålle som inte längre tränas utan rids bara ute i naturen och får sin dressyr där så man ser hur mycket det ger egentligen!


58,57% och en 4:e plats av ca 12 startande, precis utanför placering. Lite småmissar här och där och hon blev lite spänd vid kortsidan emot domaren men vi fick bra betalt ändå för hon gillade verkligen hästen och min ridning och på det sättet jag hjälpte henne. Råkade dessutom rida fel, haha!   Med våra 58,57% var vi snubblande nära att bli 3:a i KM privathästryttare men 3:an hade 59% från LB programmet. Placerade mig på en 3:e plats med ridskolehäst i LB och blev därmed 2:a totalt ridskoleryttare i KM dressyr. Mycket kul var det den dagen och många trevliga kommentarer om Tina som Pernilla verkligen ska suga åt sig! Jättebra jobbat!


Av Susanne Jonsson - 15 januari 2011 11:10

Jodå... i onsdags nästan 0-gradigt, torsdag runt -10 och igår, fredags, -17 och nu imorse -29 grader! JÄH! Inte poppis... Sandra skulle ha kommit och ridigt Jollan idag men hon kommer imorrn igen för det ska bli milt igen. Ska rida ut en sväng själv idag genom skogen och bort till Nästvattnet med vovven. Tror tempen ligger runt -25 men det måste göras, ska passa på när jag är ledig   Eventuellt blir det 7-dagars jobb nästa vecka +  kvällsjobb på torsdag dessutom, det återstår att se. Så jag ska njuta av dagsljuset nu i helgen.


Här kommer 3 bilder ur mitt favoritarkiv. Och så som ni kanske har förstått så är bilderna inte alltid så där perfekt och snygga utan det finns en orsak varför dessa bilder fastnar.

Pissmärrarnas riksförbund har årsmöte   Vårbild på Carmen till vänster, Tina i mitten och Jollan till höger.



Ännu en vårbild med min gamla skruttkamera som annars jag mest bara filmar med. Älskar träden i bakgrunden och så Johans härliga uttryck. Syster som står bredvid.

    


Close up Jollan i flätad utstyrsel, första våren jag hade henne, 2007 och då hade hon lång man.

  



Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards