tantgigant

Alla inlägg den 6 maj 2012

Av Susanne Jonsson - 6 maj 2012 14:15

Har äntligen börjat blivit frisk igen! Varit mycket på jobbet, varit iväg på en del trav med starthästar, jättekul har jag haft trots den envisa förkylningen!  Jollan har fått vila ca 2 veckor mest pga detta men nu idag var vi ut på en tur just för att jag har upplevt henne mer positiv när vi umgås i hagen. Ett tag var hon bara tvär och sur, nu försöker vi ha mys varje eftermiddag med lite morötter och kliande bakom öronen.


Har även tyckt att något inte riktigt stämmer i ridningen och i fredags sprang jag ihop med "hästtandläkarn" ute i Grubbe som med mycket kort varsel kunde svänga förbi i vårat stall och kolla Jollans tänder efter att han hade varit på ridskolan och fixat alla hästar där. D var så snäll och ställde upp och tog in henne åt dom, supertack!  


Han har själv sagt att hon behöver få tänderna justerade 2 ggr per år och mycket riktigt var hon rejält vass igen, speciellt på vänster sida som vanligt. Sist hon blev kollad var 1 oktober, fattar inte hur hon lyckas?! Hon har inget bettfel eller liknande heller. Så efter en dags vila från det besöket tyckte jag det var dags att vi gör ett ryck igen.


Fick sällskap av A från samma stall och vi tog en tur till ridskolehästarnas bete. Tant kändes super i munnen och var mycket positiv och glad! Skrittade hela vägen ner till udden och plaskade lite i vattnet innan vi vände hemåt. Tappade min travhäst nånstans där längst vägen för hon kunde bara galoppera, långtsamt och fint med spetsade öron. Genom skogen gjorde vi något försök att skritta innan vi skuttade en liten stock och tog en galopp över markerna hemåt, hade torkat upp riktigt fint där, supermysigt!


Saknade verkligen bra väglag hela vägen hem sedan för tant ville jobba, trava, ja allt förutom att skritta! Sista biten på gångvägen fick hon äntligen trava och sedan var hon ganska nöjd. Kändes otroligt fin i kroppen och hon var bara glad hela vägen. Gått naken hela dagen också, soligt och varmt.


Vilar imorrn och så tar vi en tur på ridskolan på tisdagkväll och kör lite galoppjobb, tror hon behöver det  


Igår var vi och kikade på westerntävlingar på ridskolan och vi blev riktigt sugen att damma av Johans gamla westernkunskaper han hade för 12 år sedan   Är inte alls insatt men fick se att det fanns riktigt trevliga lägre klasser som skulle kunna vara kul att ställa upp i. En gång i tiden kunde han faktiskt sidepass och backa i olika vinklar, jog (antar att det heter så, haha) på långa tyglar och vi testade även lite spinn vid något tillfälle, haha jisses      

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards