tantgigant

Alla inlägg den 9 januari 2012

Av Susanne Jonsson - 9 januari 2012 21:38

Idag hade vi besök av en annan ET och där hittade vi nånting jag inte hade förväntat mig och inte märkt av. Lite pålagringar fram av problemet vi hittade bak och det här är nånting hon förmodligen har gått med hela sitt liv. Kan vara därför hon är sydd bak från sin korta travkarriär. Sned i bäckenet har vi konstaterat att hon är och kommer alltid vara hur mycket jag än underhåller det och det har blivit bättre på senare tid.


Men hon har problem bak emot ländryggen/korset. Tornutskotten där är mer eller mindre orörliga och hon har byggt på muskler och sånt på fel sätt runtom, nerver som kommer ikläm och därmed tappar hon sin "naturliga" form och det här kommer inte gå att få ordning på tyvärr, därför hon är lätt karpryggad, inget som har kommit på något år med andra ord utan under mer eller mindre hela sitt liv trodde ET. Eftersom hon är så låst i sin kropp bak så belastar hon fram mycket och därav pålagringarna fram, nu fick jag ju vänster kota röntgad samtidigt som hoven senast och den pålagringen var fullt normal enligt vet för hennes ålder och inget störande. Hon har ju sedan jag köpte henne en lätt rörelsestörning i höger bak när det blir kallare ute när hon inte är uppvärmd.


I mitt fortsatta sadelletande måste jag ha en sadel som absolut inte ligger och stör hennes längstgående ryggmuskler för att undvika mer störningar. ET tyckte att hon skulle gå att fortsätta att rida som jag har gjort med mer massage av mig både före och efter ridning och helst varje dag för att göra det så behagligt för hon som möjligt. Jag är verkligen kluven... hon fungerar beviserligen bättre och bättre i ridningen speciellt nu när hon har hittat en bättre form. Men ska man verkligen fortsätta rida hon med dessa problem? Själv har jag märkt att hon blir mer karpryggad och får ibland en grop baktill vid länden när hon vilar men blir bättre när hon är igång, hjälper det henne med arbete?


Rida som vanligt... eller inte... hon har ju sagt till rejält förut när det var något som störde henne. Som när hon ramlade i hagen och slog sig ännu snedare i sitt bäcken, då var hon fruktansvärd att sitta på. Nu går hon mer eller mindre som en klocka, jag fattar ingenting   är hon bara fruktansvärt schysst eller fungerar det för hon?


Help!   


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards