tantgigant

Alla inlägg den 23 maj 2014

Av Susanne Jonsson - 23 maj 2014 19:58

Varit ledig i 6 dagar, helt underbart! Fotat på tävling bland annat, nu börjar insamlingen till ny kamera nämligen!

Blåyge var på återbesök i tisdags. 70% bättre och fick en omgång behandling till, vila 2 veckor och sedan kan vi sätta igång och ge han en rejäl träningsperiod innan vi kör fort. Då sätter jag upp ett proffs som får utvärdera hästen om det är någon mening att fortsätta, då vet vi åtminstone att han är helt frisk i sin kropp, ofräsch kan han ha gott bra länge en period eftersom han inte har visat nånting alls med en 2-gradig hälta, ja sista körningen märktes det tydligt såklart.

Pensionärerna har fått gått ut på lite kraftigare bete idag, Blåyge fick gå ut på deras nerbetade de hade tidigare, uppskattat :-)

Var iväg med en bekant vars sto vi får låna magen på till Nässom Stuteri och Praktik för en koll hur nära hon var brunst, ett tag kvar och när den väl kommer betäcks hon med Qvadrigo :-) Stoet har Montora som mormor precis som Qvadrigo själv så det blir alltså 2xMontora på kommande föl. Bredvid sig har hon redan ett fint stoföl ur samma kombination.

Montora? Linjebildare till ett av Sveriges genom tiderna bästa möderne och ur denna har hästar som Nordblomma, Gejser, Nordgubben, Qvadrigo, Nordvanja m.m kommit ur.

Qvadrigo? Miljonären som såldes till Norge, lämnade endast ett fåtal årgångar och Sverige på ett svagt stomaterial men ligger trots detta i topp bland de stora giganterna som bl.a Järvsöfaks och Moe Odin när det gäller insprugna pengar i snitt. Qvadrigo har återvänt till Sverige nu för 2a säsongen och är fri från både Järvsöfaks och Elding vilket även stoet är, vi måste tänka på rasens framtid när det gäller att bredda avelsbasen på blod fritt från de mest använda hingstarna.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards