tantgigant

Alla inlägg den 28 februari 2014

Av Susanne Jonsson - 28 februari 2014 10:29

Han är faktiskt duktig den där lilla busen. Tryckvagnen idag, har inte märkt att det har börjat körts timmer än från skogen så vi knatade uppåt. Tänkte köra några backar mellan första och andra avtagsvägarna som finns men när vi närmar oss den andra svänger en fullastad långtradare ner såklart, vi fick möxa oss runt och det tyckte den lilla var en ypperligt bra idé! Hem redan liksom. Han gick så snällt hemåt med en lastbil bakom vagnen men när vi väl passerade den första infarten där vi brukar vända uppåt igen fick han myror i brallan, signalerade åt chauffören att han fick hålla lite mer avstånd och han stannade.

Väl nere vid vägen vände vi inåt byn för att träna mer och lastbilarna åker alltid den nedre vägen... alltid gjort iaf... men inte nu. Han skulle såklart åt samma håll :-P blev en joggingtur bortåt byn så stackarn inte behövde såsa på allt för mycket bakom oss, svängde in på den andra hästgården så han kom om, mycket trevlig chaufför och Lilleman skötte sig exemplariskt. Hundarna också!

Tänkte fortsätta uppåt Filitjärn men när jag närmar mig korsningen står lastbilen där så då gav vi upp, vände ekipaget än en gång på mycket trångt utrymme och gick hemåt.

Blåyge drar så rakt och fint nu, bättre lugnare tempo och drar på ett mycket bra sätt. Kunde trava sista kilometern hem i lugn och bärig trav, satt bara och parerade rakheten, nästan så att han saktade av själv för att det blev jobbigt, ha!

Han får MVG idag, duktig "unghäst" som tolererar det mesta, det lönar sig att miljöträna och hantera dom från tidig ålder och fortsätta att underhålla det, han är nu 6 år gammal och går förbi allt jag ber om både uppsuttet och för vagn: lastbilar på trång väg, skotrar, skogsmaskiner, plogbilar m.m

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards