tantgigant

Alla inlägg under juli 2011

Av Susanne Jonsson - 11 juli 2011 21:33

Kvällssol, tryckande värme, envisa flugor och en fantastiskt underbar tant-häst!


Bildbomd tror jag det kallas   lite trutig är hon på pelhamet men tog det säkra före det osäkra då jag hade planerat lite galoppjobb och det var första turen på den nyslagna lägdan för sommaren. Lite turbo var det mellanåt men känslan börjar bli bra, mycket bra! Jobbar vidare med att få henne lägre i formen och mer lösgjord.


                     

Av Susanne Jonsson - 11 juli 2011 17:53

Nu må jag få tummen ur röven och köpa mig ett SVART koppjärn om någon har till billigare än orginalpriset så att säga   


Ska försöka ladda om till att motionera lite tant. Förhoppningsvis blir det bilder!

Av Susanne Jonsson - 9 juli 2011 10:45

Vilken fantastisk värme vi har fått, har dragit på mig en otroligt icke vacker solbränna efter att ha jobbat hela veckan ute i kanonvädret!


Hästarna hemmavid har gått lite på halvfart då vi väntar på hovslagarn som har fullt upp med höskördarna. Lite lugnare turer har de gått och Johan har t.om lyckats dragit på sig en sommarmage! Det har liksom inte hänt på 10 år!  


Kroppen har varit väldigt sliten då jag har fått mer och mer förtroende på jobbet och igår hade jag hela stallet själv + 4 hästar och köra samt 1 ridning och det blir tajt med tid då kom jag fram till. Men det positiva är att jag är mycket starkare i min kropp och det märks vid ridningen hemmavid! Passade på att rida nu på förmiddag för att slippa bromsen trodde jag... jädrans envisa insekter det där! Har säkert ett 20-tal bett själv efter veckan dessutom.


Men tant var fruktansvärt fin! Vad har hänt med oss känns det som, tant är mycket stadigare och jag klarar av gallant att balansera upp och stödja henne mer än tidigare. Tyvärr inga bilder/filmer att bjuda på ännu men inom en snar framtid hoppas jag.


Bjuder på en gammal badbild så länge på Pernilla och Tina som jag gillar skarpt!   


 

Av Susanne Jonsson - 4 juli 2011 17:18

... för de som gör horse combi-bilarna tror jag allt. Har fått bevittna en fruktansvärd olycklig och tragisk olycka idag som jag måste uppmärksamma om, för det är en stor säkerhetsrisk såhär i efterhand för hästar som åker i dessa bilar av denna modell.


Där kompisen jobbar i granngården där jag praktiserar hade just lastat en mycket lovande 3-årig kallblodsvalack som skulle iväg och tävla. Han blir rädd för sulkyn som ska ställas in och får panik och slår faktiskt ut själva skivan i mellanväggen hur lätt som helst från sin stålram, som endast sitter med 10 metallbitar i ovan-, under och kortsidor. Dock går inte ett fäste av längst ramen utan lämnar en säkert dm-hög vass och livsfarlig spets och hästen som därefter ramlar ut genom mellanväggen skär upp sig i buken längst ner. Mer detaljerat vill jag inte gå in på med respekt för ägare och andra inblandade. Det blev akut avlivning som följd utan den minsta chans att kunna rädda hästen.


Det är alltså bevisat ganska grovt att dessa mellanväggar inte står en spark från ett mindre kallblod ens. Det är väl egentligen tur att detta skedde hemma på stallplan och när han var ensam i bussen. Varför inte själva skivan är fäst direkt på metallramen är för oss oklart, förhoppningsvis blir fler uppmärksammade nu och tillverkarna tänker om efter en sån här olycka, kan bara hoppas så inga fler hästar går åt på ett sånt här fruktansvärt sätt.


Vila i frid lilleplutt, vi tänker på dig.


 

Av Susanne Jonsson - 2 juli 2011 17:53

När man åker på träning och hästen går så in i norden sjukt bra och så har man ingen fotograf/filmare!     


Mycket nöjd med tant idag. Åkte som sagt helt själv och hon gick in på finkan på första inskicket och skötte sig exemplariskt på ridskolan. Åkte tidigare och passade på att frisera henne och mysa lite extra mycket. Själva träningen jobbade vi med balansen, öppnor och skänkelvikning i både skritt och trav. Tant som är världsbäst på bakdelsvändningar försökte hela tiden få göra såna, så söt   


Så emot slutet tyckte Sussie att vi skulle göra såna så tant fick visa vad hon kan. Bakdelsvändning på mindre volt och trav ur den när v hade bakdelen med oss och ujuj så fin tant var! Kunde t.om sitta ner riktigt bekvämt med bra energi, dock trodde tant vi skulle galoppera mellanåt men känslan efter idag kan jag leva på länge!


  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länka


Ovido - Quiz & Flashcards